Tony Scott - Expressions from the Soul (1991)

Hip-Hop / Electronic
Label: Rhythm

1. Can't Trust a Big Butt 'N a Smile (5:08)
  2. From da Soul (3:41)
  3. Love Let Love (3:58)
  4. Just to Be with You (4:30)
  5. Fingerlickin' (3:31)
  6. P.T.Y.P. (5:09)
  7. Gittin' Juicy (5:00)
  8. Some Try to Avoid (They Get None) (3:38)
  9. Don't Even Try It (4:44)
  10. Gimme Some (Swing It Baby) (4:34)
  11. Blessed with Talent (3:41)
  12. Exorpressions (1:48)
avatar van musicfriek
Van dit album ken ik alleen Love Let Love. Na dit album was het ook wel gebeurd met de carriere van Tony Scott. Benieuwd wat deze man nu doet.

avatar van musicfriek
Dankzij de Turn Up the Bass-serie kennis gemaakt met het nummer From da Soul. Rap in de vorm waarin ik het WEL prettig vind Echt jammer dat deze talentvolle artiest gestopt is.

Social_Mask
musicfriek schreef:

Geeft les op de school waar ik op zit en is mijn muziek leraar Wat hij daar buiten om doet, dat weet ik niet.

Social_Mask schreef:

Wiki zegt het volgende:

Nu werkt hij op een Havo/Vwo school in Amsterdam Oost; het Pieternieuwland College. Dit doet hij samen met J. 't Hart.

En discogs zegt dit:

Something for the People / Bounce Back (12") (2007)

Hij heeft dus een nieuwe single uit

avatar van DJFreez
Als je "Love Let Love" goed vindt, zul je de andere swingbeattracks ook wel kunnen waarderen. Openingsnummer " Can't Trust A Big Butt 'n A Smile" is een hele goede start en bouwt heel goed op en de zang van Carl Linger op alle 4 swingbeattracks (of new jack swing, wat de eingenlijke naam van deze muziekstroming is) maakt het helemaal af! Voor de New Jack Swingliefhebbers: " Can't Trust ...", "Love Let Love", "Don't Even Try It" en "Gimme Some (Swing It Baby)". Verder zijn "Just to Be with You" (voor zijn vriendin Joyce) en de 'titeltracks' "Expressions" en "From Da Soul" zeker de moeite waard.

avatar van The Voice
Goeie (betere?) opvolger van "The Chief".

Deed het toen goed vanwege de swingbeatstroming. Vreemde eend op het album is natuurlijk "Some Try to Avoid (They Get None)" wat een beetje meer de rauwere hiphopkant opgaat. Wat mij betreft hadden er meer van dit soort nummers op mogen staan, maarja.

avatar van pureshores
er staan toch 3 singles op? (2,3 en 10)
Het nummer Love let love heeft toch een internationale sound en klonk lekker fris toen.
En dhr Scott had een duidelijke eigen flow.

kwam idd door Turn up the bass bij Love let love uit en toen ff hier spieken

avatar van Sjaan
Tony kreeg het ook niet makkelijker door de verschuivingen van de opkomende house en de minder commercieele rap en dergelijke....

avatar van pureshores
maar hij had (op Greenhouse effect na) wel allemaal frisse vrolijke singles die origineel overkwamen voor die tijd, ondanks het meeliften op stromingen steeds (hiphouse, swingbeat,club)

Ik vind Love let love echt nog steeds een knaller

avatar van Darkzone
Ik zag deze lp afgelopen weekend voor 3 euro bij de Pop-up store van Vinylloods liggen. Omdat ik geen enkel nummer ken maar laten liggen. Debuutalbum zou ik wel meegenomen hebben.