Waka Flocka Flame - Flockaveli 1.5 (2015)

Label: Brick Squad Monopoly

7. AM 2 PM (4:10)
  8. Birthday (3:40)
  9. Feel 'Bout Me (3:30)
  10. Lose My Mind (3:19)
  11. Trappin' 'N' Rappin' (3:25)
  12. No Lie (3:24)
  13. My Blood Brother (3:28)

met Wooh da Kid

14. Hit a Lick (3:27)
  15. How It Feel (4:05)
avatar van TheLegacy
Doet z'n voorganger eer aan! Dikke cover art ook

avatar van TheLegacy
Het is wel heel erg slecht afgemixt, of ben ik de enige die dat hoort? Er zit een soort hele irritant kraak doorheen ofzo.

avatar van Yestsida
TheLegacy schreef:

Het is inderdaad slecht afgemixt. Het begin stukje van de geweldige banger Blue or Red is bijvoorbeeld verpest door dat gekraak. Had eigenlijk gehoopt dat dit een iTunes-release zou worden, aangezien het meer een gratis album is dan echt een typische mixtape.

Maar de kwaliteit daargelaten, het zijn toch weer heerlijke trapnummers door deze grootmeester van het subgenre!

avatar van Yestsida
Waardige opvolger van Flockaveli!

Flockaveli is een subliem debuutalbum van deze geweldenaar. Triple F Life was een stapje terug, maar er valt nog genoeg moois te vinden op dat album. Buiten mixtape DuFlocka Rant 2 vond ik de mixtapes die ik beluisterd heb niets bijzonder... vanaf I Can't Rap heb ik zelfs de moeite niet meer genomen om ze te beluisteren.

Deze mixtape kan meer gezien worden als een straatalbum. Waka Flocka heeft dit project uitgegeven om zo een buzz te creëren voor zijn derde album (Flockaveli 2) in de hoop dat het label eindelijk de LP eens op de markt brengt.

Van nummer 1 tot en met nummer 15 is dit niets anders dan harde Trap Music, uitgevoerd door diegene dat verantwoordelijk is voor het subgenre's nieuwe sound.
Blue or Red is het beste nummer op Flockaveli 1.5, maar dit doet niets af van de kwaliteit van de rest. Allen zijn écht heerlijke trapnummers.

Chaz Gotti en Quavo zijn vervangbaar als gastartiesten, maar ze storen zeker niet. Wooh da Kid is net zoals altijd een prima toevoeging op z'n broer. Hij mag ook eens een EP of LP droppen hoor!

Het enige nadeel is in eerdere berichten al aangehaald: de geluidskwaliteit laat de wensen over. Sommige nummers hebben een storend geraak aan het begin of het einde en sommige nummers zijn stiller opgenomen dan het bulk. Je moet soms dus wat met de volumeknop spelen.

Het is je gelukt, Waka Flocka Flame... ik heb weer zin in Flockaveli 2!