Edelweiss - Wonderful World of Edelweiss (1992)

Duitsland
Dance
Label: WEA

1. Starship (Raumschiff) Edelweiss (4:02)
  2. To the Mountain Top (4:43)
  3. Live from the Baumbar (0:56)
  4. Pump You Up (4:01)
  5. Ski Instructor (3:52)
  6. Dancin' White Horses (3:24)
  7. Forest (6:14)
  8. Planet Edelweiss (3:49)
  9. Yodel Selector (4:03)
  10. Wake Up (4:35)
  11. The Kangaroo Theory (3:21)
  12. Space Yodel (3:36)
  13. Beam Me Up (3:32)
  14. Bring Me Edelweiss (3:59)
Freibier Oh Yeah

Ruck-Sack Ruck-Sack

Last Night the Förster Saved My Life

avatar van Kos
Kos
Freibier? Drei Bier toch?

Sinds gisteren weet ik van Musicfriek dat het freibier is (heb ook songtekst gevonden ).

aERodynamIC schreef:

Ik weet van niks hoor

Maar die single is toch al van '89 ,niet?

avatar van musicfriek
Eind 1988 zelfs. Misschien was het een toevalstreffer dat het nummer een hit werd ofzo. Starship Edelweiss werd ook redelijke hit in 1992 en hebben ze kans gezien om een heel album op te nemen.

Dank voor de verduidelijking

stevie schreef:
Dank voor de verduidelijking

Jaaaaaa, een echte Edelweissliefhebber speaking here...

avatar van Yak
Yak
Ik was bij de clip altijd onthutst dat die gast van de berg af lazerde aan het eind.

avatar van monique
bring me edelweis blijft een leuk plaatje om naar te luisteren,ik wist niet dat ze een heel album hadden uitgebracht,toch maar een keertje gaan beluisteren

avatar van starbright boy
Ik weet niet of het waar is, maar ik las laatst een leuk verhaal. The KLF had onder de naam The Timelords een enorme hit gehad met Doctorin' the Tardis. Naar aanleiding daarvan schreven ze een boek met aanwijzingen om een grote hit in elkaar te zetten. De lui achter Edelweiss zouden hun Bring Me Edelweiss precies volgens die adviezen hebben gemaakt. En jawel, het werd een hele grote hit.

avatar van Yak
Yak
Hahaaa! Dat van de KLF met hun boek wist ik, niet dat Edelweiss het met succes in de praktijk heeft gebracht. Geweldig.

Yak schreef:

En die man in korte broek op 0:47 in de video

Abba-liefhebbers opgelet: het refrein van Bring Me Edelweiss is gebaseerd op hun S.O.S.