Entheogenic - A Singularity Encoded (2015)

Frankrijk
Electronic
Label: Universal Symbiosis

1. Oak Seers (8:46)
  2. Hamra-Dum (8:12)
  3. The Star Wisdom of Bon (8:44)
  4. Asherah (10:24)
  5. Veil of Isis [Lucy in Dub Mix] (7:08)
  6. Psychocosmic Parallelism (7:25)
  7. Genuine Abstract (9:02)
Ozric Spacefolk
Mijn favoriete space/psybient/psytrance act komt weer snel met een nieuwe plaat.
De vorige was uit 2014, dus het tempo zit er lekker in.

Entheogenic is tegenwoordig een soloproject van Piers Oak-Rhind, en zo te horen heeft hij er geen moeite mee een klasse-plaat af te leveren.
Wederom is de plaat gericht op de gnostische leer, en dat lijkt me allemaal heel interessant, maar het gaat nu even om de muziek.

Piers combineert prachtige synthklanken, chants, synthleads, gitaar, percussie in mooie psychedelische soundscapes, en verkent hier en daar terreinen als dub en trance, maar overall is het toch voornamelijk een psybient-plaat.
Geheel in lijn met de voorgaande platen, dus niet veel nieuws. Misschien iets meer gitaar dan anders.

Mssr Renard
Dit moet wel mijn favoriete Entheogenic-plaat zijn. De balans tussen psybient en meer spacerock achtige passages is hier optimaal.

Piers weet prachtige synthpartijen en solo's te spelen, die hij laat vergezellen door mooie samples en sequencers en uitstekende drumritmes, diebsoms wat in het gebied van de psytrance liggen. De chants zijn niet corny en dragen mooi bij aan het spirituele karakter van de muziek.

Wat deze plaat echter ook zo mooi maakt zijn de vele gitaarpartijen (vaak akoestisch) waardoor er ook een pastoraal element in zit. Dit is wat mij betreft wel het magnum opus van Piers Oak-Rhind.