Greenleaf - Rise Above the Meadow (2016)

Zweden
Label: Napalm

1. A Million Fireflies (4:51)
  2. Funeral Pyre (4:30)
  3. Howl (5:26)
  4. Golden Throne (2:51)
  5. Carry Out the Ribbons (4:46)
  6. Levitate and Bow, Pts. 1 & 2 (7:13)
  7. You're Gonna Be My Ruin (3:21)
  8. Tyrants Tongue (3:31)
  9. Pilgrims (6:26)
  10. High and Low * (3:32)
Goed stoner/hardrockalbum. Daar waar de meeste bands in dit genre me vrij snel gaan vervelen blijft dit album boeien door de pakkende riffs, maar vooral door de uitstekende drums en bluesy stukken als de band wat gas terug neemt. Het prachtig opgebouwde 'Leviate and Bow' is wat mij betreft het hoogtepunt.

avatar van frolunda
Muzikaal inderdaad dik in orde maar de zang vind ik een afknapper.Veel te flets.

Mssr Renard
Ik ben met een inhaalslag bezig voor wat betreft Stonerrock in het algemeen en Greenleaf in het bijzonder. Greenleaf waardeerde ik altijd erg, door de classic rock en bluesrock invloeden.

De zang is inderdaad niet zo rauw, maar past toch wel goed bij hun benadering van het genre. Ik moest even hard nadenken aan wie hij me zo doet denken en toen wist ik het: Rikard Sjöblom van Beardfish en Gungfly.

Maar dat heeft misschien te maken met dat ze uit Zweden komen en dat er dan een bepaalde manier van zingen daarvan komt. Geen idee.

Verder bevalt deze plaat met prima. Ik vind het wat gruiziger (drums, gitaren) dan de andere platen die ik ken. Speelduur is ook helemaal in orde. Songs zijn spannend en kennen een goede opbouw en invulling.

Golden Throne klinkt wel heel erg als QOTSA en klinkt ook als een gooi naar een hitsingle. Vreemd dat deze dan juist geen promo-video heeft.

Ik zet voorlopig in op een 4*