Jimmie Dale Gilmore - Come on Back (2005)

Country
Label: Rounder

1. Pick Me Up on Your Way Down (3:00)
  2. Saginaw, Michigan (3:17)
  3. Standin' on the Corner (Blue Yodel #9) (2:58)
  4. Don't Let the Stars Get in Your Eyes (2:07)
  5. Four Walls (3:32)
  6. I'll Never Get Out of This World Alive (2:59)
  7. Walking the Floor over You (2:24)
  8. I'm Movin' On (3:01)
  9. Don't Worry "Bout Me (3:16)
  10. Train of Love (3:36)
  11. Jimmie Brown the Newsboy (2:15)
  12. Gotta Travel On (3:42)
  13. Peace in the Valley (3:01)
avatar van heartofsoul
Let op country-liehebbers! Dit is namelijk een van de allerbeste country-albums van na 2000 die ik gehoord heb. Jimmie Dale Gilmore maakte ooit deel uit van The Flatlanders, samen met o.a. Joe Ely en Butch Hancock. Hij maakte een aantal heerlijke albums, waarvan dit misschien wel zijn beste is.
Het zijn alle covers van oude country-nummers, en als je van zijn stem houdt (die soms een beetje op die van Willie Nelson lijkt, al gaat die me op den duur welk eens irriteren) is dit een must-hear. Gilmore is hier zeer goed bij stem, en de fantastische begeleidende musici zijn een lust voor het oor. Een eervolle vermelding voor Robbie Gjersoe (diverse gitaren, waaronder slide en lap steel) is hier op zijn plaats.
Luister hier eens naar, country-liefhebbers! Prachtplaat.