DeepChord - Ultraviolet Music (2015)

Electronic
Label: Soma

1. Visible Audio (4:00)
  2. Ambrosia (7:28)
  3. CMOS Therapy (7:16)
  4. Gulf Breeze (6:22)
  5. Red Sky (8:58)
  6. Sferic (7:38)
  7. Radio Netherlands (7:33)
  8. Melange (8:50)
  9. Night Transmission (8:15)
  10. Bogota (9:11)
  11. Grundig (3:38)
  12. Ghost Track (7:41)
  13. 12th Space (7:03)
  14. North Sea (7:39)
  15. Hyperborea (7:37)
  16. Where Science Meets the Divine (7:30)
  17. Voice of Guyana (8:00)
  18. A New Consciousness (8:00)
  19. The Infinite Now (7:22)
  20. Mass Digital (8:16)
  21. Radionics (4:39)
Ik Doe Moeilijk
Heerlijke, hypnotiserende DC grooves om compleet in te verdwalen.

Ik Doe Moeilijk
Hier een heel interessant interview met Rod Modell (aka DeepChord).

I don’t think I ever listened to “normal music” or any music on the radio. My favorite “music” as a child was the AM radio tuned between channels. A science teacher in elementary school explained to our class once that this AM noise was sound of solar­ flares and solar ­activity. I would tune the radio between channels, listening for hours, and was amazed that I could hear such profound noises created by the universe. How could regular music ever compare to this? It can’t.

avatar van makaveli2
Het album was al een weekje in z'n geheel te checken op soundcloud. Echter is het zonde dit soort materiaal op 128kbps te luisteren. Maar dan is het moment daar. Met de beyerdynamic in de aanslag. Ben heel benieuwd. Later meer.

Ik Doe Moeilijk
Rod Modell is een waar filosoof. Erg mooi interview inderdaad.

avatar van MVW
MVW
Gisteren een deel van dit album geluisterd: de sound van DeepChord bevalt me wel (al ken ik voornamelijk Hash-Bar Loops en de combinatie met Echospace). Op het moment dat ik voor mijn gevoel één van de laatste nummers aan het luisteren zou zijn, bleek zo'n tweederde van de plaat nog in het verschiet te liggen. Voor de geduldige luisteraar dus (zeker als je 'm in één keer wil luisteren) maar wel erg lekker.

avatar van Gyzzz
Melange!!! Wat een meesterwerk.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Een flinke zit, dit album, maar er zit meer dan genoeg in om die lange speelduur te rechtvaardigen. Perfect voor langdurige klusjes in de boeken of achter een computer: koptelefoon op en gaan met die banaan. Dit soort jams moet je ook niet korter maken, dan zijn ze net afgelopen als je er lekker in zit. Positieve uitschieters zijn voorlopig Red Sky en Melange, een zwakke track heb ik nog niet kunnen ontdekken.