Fennesz / Jim O'Rourke / Peter Rehberg - The Magic Sound of Fenno'Berg (1999)

Oostenrijk
Avant-Garde
Label: Mego

1. Shinjuku Baby Pt. 1 (6:51)
  2. Steam Powered Oscillation (0:53)
  3. Horst und Snail mit Markus (3:53)
  4. Gürtel Eins (6:55)
  5. Escape from Hamburg (2:34)
  6. Shinjuku Baby Pt.2 (12:41)
  7. Gürtel Zwei (4:34)
  8. Fenn O'Berg Theme (10:25)
avatar van Fianosther
De laatste dagen is deze niet uit m'n CD speler weg te krijgen. Prachtig stuk free improv.

avatar van popstranger
Heel vreemd, ik vind dit album na meermaals beluisteren nog steeds compleet van de pot gerukt. Het is experimenteel gefröbel en improvisatie die wat mij betreft nooit de studio had mogen verlaten. De heren hebben nochtans al wel bewezen dat ze het wel kunnen; tegendraadse muziek maken die wel boeit. En als klap op de over het algemeen miezerige vuurpijl sluiten ze wel af met een song die wel werkt en zelfs zeer goed is (de Theme Song) en zelfs zou kunnen lonken naar de soundtrack van een James Bondfilm als die zich wat meer op een abstract niveau zou afspelen in een parallel ontsporend universum. De rest van de plaat is zoals gezegd compleet boecht zoals wij hier zeggen.