menu

Kiran Leonard - Grapefruit (2016)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Moshi Moshi

  1. Secret Police (2:32)
  2. Pink Fruit (16:15)
  3. Öndör Gongor (7:37)
  4. Caiaphas in Fetters (4:19)
  5. Don't Make Friends with Good People (9:22)
  6. Exeter Services (4:00)
  7. Half-Ruined Already (2:31)
  8. Fireplace (10:16)
totale tijdsduur: 56:52
zoeken in:
4,5
Moeilijk te doorgronden plaat, een keertje naar geluisterd, een paar weken later nog eens, een paar dagen later nog eens, wel je begrijpt het, dit kwartje valt erg langzaam. Dit album is zware kost, vol stijlwisselingen, irritante ritmes, hyperactief gitaarspel, maar biedt ook houvast door de rijke invloeden van andere bands aaneen te rijgen: het openingsnummer had zo op Sufjan Stevens Illinois kunnen staan, Pink Fruit mixt Modest Mouse/Deerhoof/Radiohead/(etc. elke maat in elk nummer doet me ook wel weer aan andere bands denken, ik zal ze niet allemaal opschrijven). De luister-ervaring is zo een bijzondere mix tussen chaos en herkenning.

De zang is prachtig, de lyrics rijmen alleen per ongeluk, maar blijven desalniettemin hangen ('the fear in your eyes / with the hollow abdomen / I stood back nervously and said 'underneath your chest is a squid' / you say that you can explain / the tentacle reaches out' ghehe). Nummers 1, 2 en 5 zijn tot zover mijn favorieten, wellicht met de mooiste opbouwende melodieën.

Anyhow, mocht je na één luisterbeurt op hebben gegeven, laat het gerust een week of wat liggen en probeer het nog eens!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:41 uur

geplaatst: vandaag om 23:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.