M. Ward - More Rain (2016)

Label: Merge

1. (More Rain) (1:01)
  2. Pirate Dial (2:46)
  3. Time Won't Wait (2:48)
  4. Confession (3:14)
  5. I'm Listening (Child's Theme) (3:11)
  6. Girl from Conejo Valley (3:35)
  7. Slow Driving Man (4:24)
  8. You're So Good to Me (3:04)
  9. Temptation (2:49)
  10. Phenomenon (3:10)
  11. Little Baby (3:32)
  12. I'm Going Higher (3:37)
avatar van OscarWilde
Vreemd dat er nog niets gepost is. Toch altijd gehouden van het (stem)geluid van M. Ward dus kijk ook wel uit naar zijn nieuw album.

avatar van heartofsoul
Al te beluisteren op de site van NPR:

First Listen: M. Ward, 'More Rain' : NPR

Ben benieuwd.

avatar van Zwaagje
Mag niet te veel reclame maken, maar het begint met een S......

avatar van heartofsoul
Veel te genieten op dit nieuwe album van Matt Ward. Ben er alleen nog niet zeker van of de cover van You're So Good To Me een aanwinst is, maar de overige nummers vind ik prachtig. Begin met 3,5.
Popmuziek zoals die anno nu van mij mag klinken.

avatar van Supersid
Deze bevalt me heel erg. Was voorheen niet helemaal overdonderd door de output van deze man (lees: niet slecht, gewoon heel degelijk), maar deze plaat is er voor mij helemaal op...

avatar van Abram Olsen
Toch een apart geval, M. Ward. Heerlijk nonchalante productie en dat maakt het net zo charmevol.

avatar van heartofsoul
Michael Ward heeft een aparte, enigszins metalige stem. Zijn liedjes op dit album zijn prachtig, al moest ik het echt een flink aantal maal beluisteren voor het tot me doordrong hoe goed die songs wel niet zijn. Mooie productie ook - het album komt voor mij evenwel pas goed tot zijn recht als ik het (overdag, als de buren afwezig zijn) op wat hoger volume kan afspelen. In sommige songs refereert Ward aan het muzikale verleden (doo-wop koortjes in Little Baby bijvoorbeeld) en ook maakt Ward er weer geen geheim van dat hij de Beach Boys graag mag horen, al hoor ik You're So Good To Me toch liever in de oorspronkelijke versie. Samengevat: fijn popalbum, dat absoluut gehoord mag worden.

avatar van popstranger
De laatste platen van M Ward doen me minder dan pakweg een Post-radio of een Transfiguration of Vincent. Ik mis een klein beetje het duistere kantje dat over die albums hing. Niet zozeer dat het zo bedoeld was maar die platen klonken alsof er iemand puntige popliedjes maakte terwijl hij aan de afgrond stond. Catchy en beklemmend. Hier neigt hij soms teveel naar alleen maar catchy en de doo wop koortjes helpen er ook niet bij. Toch een krappe 7/10 omdat hij natuurlijk ook enkele fijne songs uit z’n mouw schud.