Yndi Halda - Under Summer (2016)

Label: Big Scary Monsters

1. Together Those Leaves (10:36)
  2. Golden Threads from the Sun (14:12)
  3. Helena (18:07)
  4. This Very Flight (15:04)
avatar van the crook
De band heeft een klein voorproefje van dit langverwachte nieuwe album op Soundcloud gezet:

yndi halda - Golden Threads From The Sun [excerpt] by yndi halda | Free Listening on SoundCloud

Da's alvast één album om naar uit te kijken in 2016!

avatar van MVW
MVW
Toevallig moest ik onlangs nog aan deze band denken; ten tijde van het eerste album een keer live gezien in dB's in Utrecht. Toen een jonge band en daarom wel verrassend dat ze 11 jaar hebben uitgetrokken om een nieuw album uit te brengen. Aan de lengte van de nummers te zien, verwacht ik dat de muziek wel in de lijn van het debuut zal liggen: 'klassieke' postrock ala GY!BE met als basis gitaren, drums en viool. Als dat zo is dan ben ik benieuwd of ze anno 2016 een groter publiek aan zich weten te binden.

avatar van snarf349
Ja, klassieke postrock met als basis gitaar, drums en viool. En niet te vergeten zang! En daar onderscheiden ze zich met de meeste andere postrock bandjes.
Over het algemeen erg rustig en breekbaar, maar wel erg fijn!

avatar van Bardt1980
Oeh, een van mijn favoriete postrock albums heeft eindelijk een opvolger
Ben erg benieuwd naar het resultaat. Hopelijk is het 't lange wachten waard geweest.

avatar van kobe bryant fan
Teaser voorspelt weinig goeds imo. Klinkt mij toch wat te zoet, afwachten.

avatar van Bardt1980
Album is hier te streamen: Stream Yndi Halda's new album Under Summer - factmag.com
Ik ga er vanavond maar eens voor zitten. Hopelijk klinkt het inderdaad beter dan de teaser.

avatar van the crook
Bardt1980 schreef:
Hopelijk klinkt het inderdaad beter dan de teaser.

Ik ben er tot nu toe (na twee afspeelbeurten) zeker over te spreken! Het is nog steeds die typische Yndi Halda sound van het debuut, maar je hoort ook zeker nieuwe ideeën doorsijpelen op dit "Under Summer"!

avatar van Razoreater
Weinig bijzonders helaas. Dan liever het debuut, of nog beter, een band als EF.

avatar van Don Cappuccino
Dit is allemaal iets te voorspelbaar en zoet naar mijn post-rocksmaak. De vocalen leiden niet af, maar voegen ook niks toe, iets dat het bij een band als (inderdaad) EF wel doet. Ik vind de track Helena wel interessant, daarin proberen ze vooral ritmisch wat andere invalshoeken.

avatar van jorro
De zang voegt wel iets toe, maar de composities zijn iets minder dan die van het debuut.
Concept blijft hetzelfde; dat lijkt in postrock heilig en dat is soms wel jammer. Het maakt de muziek voor mij soms wat eentonig. Meer dan twee postrockalbums op een dag draaien is niet iets wat ik snel zal doen.