Italo Dance Classics 4 (1990)

Dance / Electronic
Label: Arcade

1. Righeira - Vamos a La Playa (3:37)
  2. P. Lion - Happy Children (5:53)
  3. Valerie Dore - The Night (5:35)
  4. Tullio de Piscopo - Stop Bayon (4:24)
  5. Hot Cold - Love Is Just a Game (3:35)
  6. Scotch - Disco Band (5:00)
  7. Advance - Take Me to the Top (4:10)
  8. Koto - Visitors (4:11)
  9. Company B - Fascinated (3:38)
  10. Trans-X - Living on Video (5:50)
  11. Laserdance - Humanoid Invasion (4:17)
  12. Moon Ray - Comanchero (3:57)
  13. Kasso - Walkman (5:29)
  14. Gary Low - I Want You (5:19)
avatar van Madonna
Het enige nummer wat ik echt zelf een klassieker vind is nummer 7. "Advance-Take me to the top", wereldnummer!!!! Voor de rest vind ik het album persoonlijk weinig uitschieters hebben, wel leuk maar niet noemenswaardig genoeg.

Alleen al voor het nummer "Take met to the top" van Advance...

-3.5-

avatar van brooklyn
Valerie Dore, Trans X, Koto, Laserdance... genoeg leuke platen...

Ik vind zelfs Vamos A La Playa erg leuk. Gaat over de atoombom, geloof ik, dus nog een klein staaltje 'koude oorlog'-sentiment ook zowaar.

avatar van monique
p lion met happy children vond ik destijds een erg lekker nummer

Je kan nu weer bij de serie Dance Classics gaan voor een heruitgave van Italo dance muziek: Italo Edition vol. 1 & 2. Dubbel cd's met alleen maar de 12" extended versions. Vooral volume 1 is erg goed. Van deze oude serie is volume 1 echt goed en deze volume 4 ook. Want wat staan hier ineens veel Italo 'klassiekers' op, na het wat tegenvallende volume 3.
Je kan bijna de hele tracklist als favoriet aanvinken, maar laat ik (ook al) Vamos A La Playa noemen, (ook al) Happy Children, Stop Bayon, natuurlijk Scotch met Disco band, Koto met Visitors & Trans-X met Living on Video. En gelukkig zijn hier de extended 12" versies weer ruimer vertegenwoordigd. Prima verzamelaar!

avatar van T.O.
Madonna schreef:

Alleen al voor het nummer "Take met to the top" van Advance...

-3.5-

Fantastische plaat inderdaad! Leuke compilatie trouwens dit, met wat meer aandacht voor Italiaanse disco en boogie, in plaats van louter italo disco (jawel, dat is echt iets anders).

avatar van ArnoldusK
Een boel bekende hitjes, maar verrassing is toch wel Tullio de Piscopo, die ik laatst ook op een andere verzamelaar verrassend uit de hoek vond komen.
+ nummer 7 heeft een leuke funk-hook.
+ die Koto-nummers lijken ook allemaal op elkaar he haha
+ als je wil lachen:
Happy Children - Extended Version, a song by P. Lion on Spotify - open.spotify.com
En dan met het idee van 'Happy Children' in je achterhoofd naar de albumhoes kijken.

Ik heb dit op vinyl gevonden. Daarop staat zowel dit CD deel 4 als deel 3. Op 2LP heet het Italo Dance Classics 2. Op 2LP Italo Dance Classics 1 vind je deel 1 en 2 van de CD. Die laatste is nog wel te krijgen op Discogs.