Alle 13 Goed! - Deel 6 (1973)

Label: Philips

1. Barry White - Bring Back My Yesterday
  2. Boudewijn de Groot - Jimmy
  3. Vicky Leandros - Meine Freunde Sind die Träume
  4. Left Side - (Like a) Locomotion
  5. Ria Valk - Moeder Ik Ben Zo Bang
  6. Saskia & Serge - Zachte Zuidenwind (Main Dans la Main)
  7. The Syd Lawrence Orchestra - On the Sunny Side of the Street
  8. Rob de Nijs - Dag Zuster Ursula
  9. Demis Roussos - My Friend the Wind
  10. Maureen McGovern - The Morning After
  11. Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
  12. Peter En Zijn Rockets - Angeline (M'n Blonde Sexmachine)
  13. De Bouwmeesters - Jongen Waarom Ben Je Toen Uit Mokum Weggegaan
avatar van novalepidoptera
Demis Roussos - My Friend the Wind voor mij het allerbeste nummer op dit album.
Boudewijn de Groot,Rob de Nijs,Elton John zijn ook sterk .
Voor de rest een van de betere alle 13 goed.

avatar van Dibbel
Uiteindelijk nog niet zo'n slechte deze deel 6.
Wel een valse start met een rustig (maar geen goed) nummer van Barry White.
Topnummer van Boudewijn de Groot natuurlijk en ook van Rob de Nijs (ook een Boudewijn de Groot liedje trouwens) krijg je nog altijd goeie zin. Verder het prachtige titelnummer van een van de beste albums van Elton John en de nummer 1 hit van Demis Roussos, die ik gewoon nog steeds mooi vind.
Angeline van Peter en zijn Rockets vindt iedereen van mijn leeftijd nog steeds heel lekker (ja, dat weet ik zeker). (aan een lelijke vent uit Rome, maar in een dure Jaguar...).
De liedjes van Left Side (Volendam) en Ria Valk zijn ook van Peter Koelewijn en die van Left Side is leuk en die van Ria Valk leuk bedoeld.
Het liedje van Saskia & Serge is een cover van een Franse chanson en in de basis een mooi liedje.
Ook het nummer van Maureen McGovern is aardig en stiekem vind ik dat van Vicky Leandros (altijd geschreven door haar vader) ook gewoon mooi.
Verder nog een big band nummer van orkest Syd Lawrence en een echt Amsterdams nummer, waar ik het maar niet over zal hebben.

8 liedjes goed op een Alle 13 Goed plaat is erg veel en dit zal denk ik de enige zijn die daarom aan 3,5 ster komt.

avatar van Jester
Aan het nummer van Syd Lawrence te horen hadden wij deze LP vroeger ook thuis. Anders zou ik niet weten hoe dat in mijn systeem is gekomen.

avatar van Jan Wessels
Een soort Arbeidsvitaminen maar dan op elpee. Qua samenstelling gaat het alle kanten op. Dat nummer van Left Side heb ik op een Nederpop jaren '70 CD staan en is een prima nummer.
Toen dat nummer van Peter en zijn Rockets, Angeline (m'n blonde sexmachine), een hit was zat ik in de zesde klas van de lagere school (tegenwoordig heet dat groep 8 van de basisschool ). Wij zongen dat nummer luidkeels op het schoolplein met de nadruk natuurlijk op sexmachine. Wat dat allemaal was wisten we eigenlijk niet maar het klonk in ieder geval superspannend.

avatar van nlkink
On The Sunny Side Of The Street kwam ook voor in een Duitse kinderfilm uit 1973 (titel weet ik niet meer) over een jongetje dat zich staande moest houden in een nieuwe stad. Die film is tot vervelens toe uitgezonden op de Nederlandse televisie in pakweg de periode 1975-1977. Zo ken ik het nummer.
Het vliegt met dit soort compilaties alle kanten op. Tegenover Jimmy van Boudewijn de Groot heb je zo'n gedrocht als Jongen Waarom Ben Je Toen Uit Mokum Weggegaan. Angeline De Blonde Sexmachine was samen met Jimmy een van de eerste Nederlandstalige nummers die ik echt goed vond. In die tijd had Biudewijn de Groot ook een hit(je) met Ik Ben Ik maar dat nummer vind je niet zo vaak op compilaties.
Voor sommige mensen zal dit ongetwijfeld zijn charme hebben.