Arthur Conley - More Sweet Soul (1969)

Soul
Label: Atlantic

1. Ob-La-Di, Ob-La-Da (3:01)
  2. Shing-A-Ling (2:17)
  3. One Night Is All I Need (2:33)
  4. I Got a Feeling (2:24)
  5. Aunt Dora's Love Soul Shack (2:50)
  6. Stuff You Gotta Watch (2:15)
  7. Something You Got (2:33)
  8. Is That You Love (3:24)
  9. Speak Her Name (2:40)
  10. Run On (2:10)
  11. That Can't Be My Baby (2:22)
  12. Take a Step (2:11)
avatar van hvd
hvd
Aunt Dora's Love Soul Shack vind ik zo'n geweldig nummer. Geen flauw idee hoezo, ik denk omdat het gewoon een heerlijke vrolijke beat heeft.

Om dat nummer heb ik het album gekocht ha ha...

avatar van heartofsoul
Arthur Conley, bekend bij het grote publiek van zijn aanstekelijke hit Sweet Soul Music, leverde ook enkele albums af die het aanhoren meer dan waard zijn. Zoals dit vierde album dat heel goed begint met een prima cover van Ob-La-Di, Ob-La-Da (al moet ik er misschien bij zeggen dat ik nooit een hekel heb gehad aan het origineel van The Beatles). De rest is ook de moeite waard; de funky en de rustige nummers wisselen elkaar af. Conley had verder een prima stem, al was hij natuurlijk nét geen James Brown of Otis Redding. Goede sessiemusici verder en de productie laat ook niets te wensen over.

Mssr Renard
'Ob-La-Di, Ob-La-Da' heeft nog nooit zo goed geklonken als hier. The Muscle Shoals Rhythm section maken er wel een funky reggae feestje van.

Tragisch verhaal, deze Arthur Conley, want omdat hij gay was, zat een muzikale carrière er in de VS niet in. Hij verhuisde naar Nederland, veranderde zijn naam in Lee Roberts en werd muziek-promoter in Ruurlo (hij woonde ook een tijdje in België en Amsterdam).

Maar voor die tijd maakte hij toch vier soul-platen, met deze als laatste. Opgenomen in de FAME studios met de Muscle Shoals band en Duane Allman op gitaar erbij. Er is geen concensus over wie deze plaat daadwerkelijk heeft geproduceerd, maar het had zo maar Tom Dowd kunnen zijn geweest. Maar Tom Dowd verklaarde zelf dat het Jack Avery moet zijn geweest.

Hoe dan ook, een knaller van een southern soul plaat, van een artiest die schijnbaar iedereen is vergeten.

avatar van heartofsoul
Helemaal met je eens, echt een feestplaat. Snel weer eens draaien, want dit is feel good - music in de goede betekenis van het woord.