The Everly Brothers - Walk Right Back (1993)

Alternatieve titel: On Warner Brothers 1960 -1969

Label: Warner Bros.

1. Cathy's Clown (2:24)
  2. So Sad (To Watch Good Love Go Bad) (2:37)
  3. Walk Right Back (2:19)
  4. Love Hurts (2:22)
  5. Sleepless Nights (2:23)
  6. Nashville Blues (2:38)
  7. Lucille (2:32)
  8. What Kind of Girl Are You (1:55)
  9. Made to Love (2:03)
  10. Radio and TV (2:12)
  11. Stick with Me Baby (1:55)
  12. Always It's You (2:29)
  13. Temptation (2:12)
  14. Ebony Eyes (3:07)
  15. Crying in the Rain (2:00)
  16. Don't Blame Me (3:25)
  17. True Love (2:06)
  18. That's Old Fashioned (That's the Way Love Should Be) (2:22)
  19. Nancy's Minuet (2:05)
  20. I'm Not Angry (2:01)
  21. How Can I Meet Her? (1:49)
  22. Burma Shave (2:28)
  23. Muskrat (2:15)
  24. Just One Time (2:19)
  25. Lonely Street (2:21)
  26. Sweet Dreams (2:43)
  27. The Price of Love (2:06)
  28. Man with Money (2:20)
  29. Love Is Strange (2:50)
  30. Give Me a Sweetheart (2:11)
  31. You're the One I Love (2:02)
  32. Yo're My Girl (2:27)
  33. Kiss Your Man Goodbye (2:34)
  34. Gone, Gone, Gone (2:04)
  35. Don't Let the Whole World Know (2:09)
  36. Don't Forget to Cry (2:09)
  37. Nothing Matters But You (2:15)
  38. It's All Over (2:20)
  39. Empty Boxes (2:46)
  40. Bowling Green (2:54)
  41. Love of the Common People (3:27)
  42. I'd Be a Legend in My Time (2:47)
  43. I'm Moving On (2:28)
  44. T for Texas (3:31)
  45. I Wonder If I Care as Much (2:58)
  46. Lord of the Manor (4:49)
  47. Sing Me Back Home (3:58)
  48. Shady Grove (1:53)
  49. Cukoo Bird (2:41)
  50. I'm on My Way Home Again (2:19)
Hun Warner periode mist de frisheid die ze in hun Cadence periode hadden.
Hoewel er nog wel een paar pareltje gemaakt werden (Cathy's Clown, Walk Right Back, Temptation, So Sad) is het voor het merendeel blijkbaar een beetje experimenteren om met de grote sterren uit de jaren 60 te kunnen concureren. (die invloeden hoor je duidelijk)
Missie mislukt, zou ik zeggen.

avatar van LucM
De zangharmonieën van dit duo heb ik altijd grandioos gevonden en op deze compilatie staan heel wat onvergetelijke klassiekers zoals "Cathy's Clown", "Temptation" en "Crying in the Rain" om er enkele op te noemen, al vind ik naar het einde toe wat minder worden.

avatar van Droombolus
Voor mij de beste comp van hun Warners periode omdat niet blind het spoor van de singles gevolgd wordt maar er geprobeerd is de beste nummers te selekteren. Geen mindere singles zoals That'll Be The Day en Ferris Wheel maar naar het einde, waar de meeste comps ineen storten met onduidelijk materiaal, 4 nummers van hun mijlpaal album Roots met de Lord Of The Manor 45 daar midden tussen in, een prachtige vondst die werkt alsof het zo bedoeld was. Als toetje dan ook nog het semi-heilige I'm On My Way Home Again / Cuckoo Bird singletje, met Clarence White & Gene Parsons, wat op ( prakties ) geen enkele andere verzamelaar staat.

Natuurlijk mist er altijd wat op dit soort albums ( zoals Love Her bijvoorbeeld ), de ene man's goud is nou eenmaal de ander man's drek, maar ik neem mijn pet af voor de samensteller dezes.
Hiernaast hoort vanzelfsprekend ook een 2CD verzamelaar van hun Cadence periode ( Essential op het Not Now label is een dikke aanrader wat mij betreft ) maar da's een ander verhaal .

avatar van nlkink
Een werkelijk schitterende verzamelaar die zich eens een keer niet richt op hun succesvolle Cadence periode maar op de Warner Brothers periode, die weliswaar goed begon maar voor de broers wat roemloos eindigde. Bevat in tegenstelling tot andere verzamelaars ook veel mooi materiaal uit de tweede helft van de zestiger jaren. Bowling Green, een Amerikaanse hit in 1967, een prachtig B-kantje als Empty Boxes en Lord Of The Manor en een mooie onterecht geflopte geflopte single Cuckoo Bird/I'm on My Way Home Again uit 1969.