Alle 13 Goed! - Deel 19 (1982)

Label: Philips

11. The Steve Miller Band - Abracadabra
  12. Elton John - Blue Eyes
  13. Bananarama - Really Saying Something
avatar van LucM
Twee nummers met als titel "Blue Eyes"! De nummers van The Steve Miller Band en in mindere mate Dr. Hook vind ik uitstekend, de cover van het overbekende "I Will Follow Him" door José kan ik ook waarderen, al was het vanwege de prachtige melodie.

Ik vind vooral #10 on-Nederlands goed. Tof bandje was dat toch wel, dat Vitesse.
Daarbij is Steve Miller okee en zelfs Elton's Blue Eyes gaat nog, dus een 1,5.

En de dame op de voorkant laat er ook niet bepaald gras over groeien!

Father McKenzie
De plaat heeft twee sterke punten, zoals je zien kunt....

Wàt een hoezen destijds hé? Toch stukken mooier dan die rotcompilaties met nèphits uit de tegenwoordige vuilbakkenhitparade....
Ik vind hier nog minder dan niets aan, enkel de hoes kan me bekoren, maar dan moet je de originele elpee wel hebben, je kunt al die hoezen bij wijze van muurdecoratie naast elkaar ophangen, leuk!

avatar van LucM
Ik ken maar enkele nummers hieruit (tracks 1, 2, 7, 11, 12, 13). Erg verheffend zal de rest niet zijn, maar wat er in de hitlijsten toen stond kon ik meer waarderen dan wat er op die Hitzone-CD's staat.

avatar van Dibbel
Na inventarisatie blijk ik deze 3 keer te hebben. Alle 3 gaaf ook nog.
Deze speelt zich af in de zomer van 1982.
Kant 2 is eigenlijk best goed.
Steve Miller had in dat jaar (toen hij straalbezopen op Werchter stond) een grote hit met het leuke Abracadabra.
Verder is Rosalyn van Vitesse een erg goed nummer, kan ik Elton John altijd wel aanhoren en met Bananarama had iedere mannelijke popliefhebber in die jaren wel iets . Ook een lekker nummer dus.
Lori Spee is wat meer MOR, maar zeker geen slecht nummer. Het disconummer van Black Sheep wat de Top 40 en tipparade niet haalde, is een echte guilty pleasure. Ook Dr. Hook is OK (tegenwoordig noemen ze dat een "camel toe" geloof ik ).
Kant 1 is veel meer middle of the road en als zodanig weer echt op het niveau van de serie.
Het Strawberry Vocal Choir met een Beach Boys-pastiche vind ik echter stiekem wel goed en Jose eigenlijk ook wel.
Lobo doet hier voor de tweede keer iets in de trant van Stars on 45 en klinkt erg gedateerd en zelfs vervelend.
Het bombastische Blue Eyes van BZN heeft deze keer ook wel iets, sorry hoor.
Guys 'n Dolls zijn ondanks de goede stemmen toch echt te glad.
Doris D. & The Pins weer met een discodeuntje.
Dit is een van de betere van de reeks uit het uitstekende hitparadejaar 1982.