Nick Castro & the Young Elders - Come into Our House (2006)

Folk
Label: Strange Attractors

1. Winding Tree (3:04)
  2. Sleeping in a Dream (4:44)
  3. Picolina (4:51)
  4. One I Love (4:43)
  5. Attar (3:49)
  6. Voices from the Mountains (9:14)
  7. Standing on the Standing Stone (3:42)
  8. Lay Down Your Arms (13:28)
  9. Promises Unbroken (13:22)
Wat een prachtige folk-albums verschijnen er toch de laatste tijd.
Dit is het laatst ontdekte juweeltje: emotionele nummers die mij diep weten te raken.
Zijn die 3,5 sterren in dat geval misschien iets te karig?
Ik denk het wel, maar ik wil het eerst goed laten bezinken, omdat ik dit soort albums later vaker ietsje terug zie vallen.
Hoe dan ook is hier sprake van een zeer sterke release zo vlak voor de zomer waarin meestal minder interessante albums uitkomen.
Hier kom ik de tijd zeker goed mee door.

Vorige album was geweldig. Ben benieuwd hoe deze is.

avatar van pauljojo
Dit album is ook zeker geweldig! Ik ken geen eerdere albums van Nick Castro en ik luister eigenlijk ook nooit folk, dus ik weet niet goed of het ook een goed album is binnen zijn genre. Ik heb er in ieder geval van genoten. One I Love is een ongelofelijk mooi nummer. De rest moet nog even bezinken. 3,5* lijkt me dus om dezelfde rede als bij aERo de juiste (voorlopige) waardering.

pauljojo schreef:
One I Love is een ongelofelijk mooi nummer.

Ook mijn favoriet: heel erg mooi zelfs.

van mij krijgt hij een 4.0, winding tree is prachtig

avatar van habada
Aangenaam verrast in deze hechtische coronatijden mooi rustpuntje ..
Gewoon genieten