Ted Gerrits - Acoustic Mud (2010)

geen stemmen

Blues
Label: Blueshine

1. Reconsider Baby (3:28)
  2. Jack 'O Diamond (3:17)
  3. Crossroads Blues (3:26)
  4. Bye Bye Baby (3:56)
  5. Good Morning Little Schoolgirl (3:19)
  6. Walking by Myself (3:34)
  7. Can't Be Satisfied (3:08)
  8. Nadine (4:20)
  9. From 4 Till Late (3:44)
  10. My Pencil (2:59)
Hendrik68
Ted Gerrits was zanger van de Nederlandse Bluesband The Blues Clinic. Persoonlijk had ik niet eerder van die band gehoord. Na al die jaren als electrische band te hebben opgetreden vond Gerrits het in 2006 wel een leuk idee om met vriend en mede bandlid Anthony van den Broek eens wat akoestische nummers op te nemen. Even iets anders dan altijd alleen maar van die rockende songs uitmondend in ellenlange solo's. Gewoon even terug naar de basis. Nummer spelen waar het allemaal mee begon Robert Johnson, John Williamson, traditionals, dat werk.

Peter Struijk werd gevraagd om het album op te nemen thuis bij Anthony van den Broek. Daar speelden Gerrits (zang), Van den Broek (gitaar) en Riccardo Pollistina (bas) een tiental nummers die zonder overdubs op de plaat gezet werden. 9 covers en de afsluiter My Pencil die van de hand van Van den Broek kwam. Het resultaat is een ontzettend warme plaat die je het echte huiskamergevoel geeft. De zang van Gerrrits is werkelijk geweldig, een heerlijk rauwe, maar ook sympathieke stem. De begeleiding sober en solide doet de rest. De liefde voor de blues komt je tegemoet.

Blues heeft zoals wel vaker echter ook iets tragisch. Kort na de opnamen werd Gerrits ziek en na een ziekbed van 3 weken overleed Ted. 55 jaar nog maar. Jammer dat ik hem nooit live heb horen zingen.