The Gathering - TG25 Live at Doornroosje (2016)

Label: Psychonaut

1. Saturnine (5:40)
  2. Strange Machines (5:50)
  3. Meltdown (7:55)
  4. Nighttime Birds (6:42)
  5. The Mirror Waters (7:19)
  6. King for a Day (6:38)
  7. Even the Spirits Are Afraid (6:00)
  8. Broken Glass (5:24)
  9. Heroes for Ghosts (9:42)
  10. Afterwords (4:02)
  11. Amity (6:13)
  12. On Most Surfaces (Inuit) (6:06)
  13. Paper Waves (5:33)
  14. Leaves (6:10)
  15. In Motion I (6:03)
  16. Travel (8:40)
  17. Waking Hour (5:41)
  18. I Can See Four Miles (11:01)
avatar van Ronald Vermeij
Vandaag viel het album op mijn deurmat en het ligt nu rondjes te draaien.
Vanaf de eerste toon ben ik terug gezogen naar die memorabele zondagmiddag in november 2014!

avatar van Zwaagje
Ronald Vermeij schreef:
Vandaag viel het album op mijn deurmat en het ligt nu rondjes te draaien.

En geen stem?

Robertus
Ik heb me nooit durven wagen aan The Gathering zonder Anneke van Giersbergen. Sterker nog, Anneke ben ik wel blijven volgen tot aan vandaag.

Korte vraag dus: Is mijn vrees gerechtvaardigd? Ik zie namelijk in de tracklist toch een hoop songs die ooit door Anneke zijn ingezongen..

Dit album is eigenlijk een verslag van een concert welke ze gaven met alle leadzangers en zangeressen die ze gehad hebben, dus ook met o.a. Bart Smits en Anneke van Giersbergen, maar ook in hun latere samenstelling.
Helaas niet bij geweest leek mij wel de moeite waard.
King For A Day vind ik nog steeds een sterk nummer, die is van de periode van voor Anneke.

Dit live album The Gathering - Sleepy Buildings (2004) heb ik wel, ben je daar bekend mee?

avatar van DargorDT
Ik was er bij, het was fantastisch!! Ga deze snel luisteren, de nummers van Anneke zingt ze gewoon zelf.

avatar van vigil
Robertus schreef:

Niets over deze concerten meegekregen?

Kijk sowieso even naar de hoes en dan het liefst linksboven

deric raven schreef:

Jazeker. Prachtig album!

Overigens dank voor alle info, ik weet nu dat deze de moeite waard is (ook Bart Smits). Ik wist even niet zeker wie er zong hier..

vigil schreef:

Kijk sowieso even naar de hoes en dan het liefst linksboven

Ach ja,

avatar van namsaap
Tot mijn vreugde en verbazing gisteren via bol.com de gekleurde triple-vinyl editie al ontvangen. Was in de veronderstelling dat die pas begin maart binnen zou komen . Een en ander is prachtig uitgevoerd.

Nu alleen nog even te druk met de nieuwe Dream Theater dus luisteren komt later.

avatar van Darkzone
Dit kwam net op Vinyl Vrienden voorbij op Facebook. Ik durf bijna niet op Bol te kijken voor de prijs. Maar ben wel erg benieuwd.

avatar van vigil
Het is een 3 LP verpakt in een soort van box. Volgens mij iets van 25 euro, dus dat valt wel mee

avatar van Metal-D78
namsaap schreef:

Ha, had Dream Theater en deze van The Gathering ook tegelijkertijd binnen. Dream Theater is niet om door te komen. Wat een verademing is deze live-plaat. O, Anneke, Anneke wat geweldig om je weer in The Gathering-verband te horen. Heerlijke live-plaat.

Top top top ! 5 sterren punt

avatar van rr66
Het is een geweldige registratie van de 2 legendarische concerten die ze op 9 november 2014 in Doornroosje gaven. De opening was voor mij persoonlijk wel een enorme afknapper en het enige minpunt bij dit concert: Bart Smits begon met Saturnine, dat klinkt dus niet (met alle respect overigens).
The mirror waters, King for a day en Afterwords deed 'ie perfect, maar dat was echt een miskleun.
En gelukkig is Silje op dit album wel goed te horen, ik had het idee dat ze moeite had met het muzikale geweld... Verder niets te nadele van haar, want het is een geweldige zangeres!
Eigenlijk kan ik het in 1 zin samenvatten: Anneke blew everyone offstage...

avatar van Leptop
Een bijzonder sympathieke live registratie van een evenement / weekend waar ik grrrrr... niet bij was.

Het geluid valt me wat tegen, vlakjes. De sfeer en de keuze van de nummers zijn echter uitstekend.

Ieders bijdrage is uitstekend, idd is de opener even cold turkey, maar het went.

Anneke is als van een andere planeet. Kippenvel.... Buitencategorie.

avatar van notsub
Dit is een fijne live-registratie, waarbij ik met name bij het duo The Mirror Waters / King for a Day flink opveerde. Wat gaaf dat deze nummers niet vergeten zijn. Anneke stelt eigenlijk nooit teleur en steelt ook op deze opnames de show. De periode Mandylion / Nighttime Birds blijft me het beste bij en zijn ook goed vertegenwoordigd. Weinig te klagen dus, al blijven er toch ook songs over die me minder raken.

avatar van Brunniepoo
Goede herinnering aan een prima concert. Ik vind de afwisseling tussen de verschillende vocalisten wel wat hebben eigenlijk, en ook de opener kan me zo prima bekoren. Ben sowieso Bart Smits steeds meer gaan waarderen, en daar heeft dit concert ook wel een bijdrage aan geleverd.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Met A Noise Severe en deze TG25 Live at Doornroosje ploften onlangs twee livealbums van The Gathering op mijn deurmat, nou ja op die van het werk want ik laat alles naar daar versturen. Ik heb best veel van The Gathering in mijn bezit maar dan enkel van de periode Mandylion tot en met If_Then_Else.

Livealbums koop ik met heel veel plezier, het laat volgens mij horen hoe goed een groep of artiest echt is en als ze hun studioprestaties kunnen overtreffen beleef ik er nog meer plezier aan. Echter, ik denk dat dit mijn eerste livealbum is met een bijzonder kenmerk, de aanwezigheid van tal van ex-groepsleden.

En het heeft geweldig gesmaakt, setlist is verre van verkeerd maar de muziek vond ik bijzonder betoverend en de zangprestaties van alle zangers bijzonder mooi, zeker als ze samen zingen. Een hoge score kreeg deze al bij het beluisteren van de mp3, nu heb ik “The Real Thing” in huis en het klinkt als een klok. De studioalbums van de mij minder bekende periode vliegen op mijn lijst.

avatar van Zagato
Mijn thuisstad en ik was er destijds niet bij, je maakt nu eenmaal fouten. Heb deze weer eens opgezet nadat ik het symfonieorkest album van Anneke vanochtend heb geluisterd. Een mooi document van een van de meest bijzondere bands die NL rijk is. Anneke gaat er volledig voor, iets wat goed te zien is op de video's die van dit concert op Youtube staan. Kijk maar eens naar deze met Anneke in tranen (rond 6:25) The Gathering - Travel (Nijmegen, NL) 11/09/14 - YouTube.

Maar ook Silje levert een topprestatie (Heroes for Ghosts). Heerlijke registratie. 4,5 wat mij betreft!

avatar van Zagato
Bijna 2 jaar verder en ik zit dit album weer eens te luisteren, wederom met heel veel spijt dat ik er niet bij was. Maar ook met het besef dat The Gathering iets unieks heeft neergezet in al die jaren. Alle verschillende stijlen die ze gespeeld hebben blijven die Gathering feel houden. Het vertrek van Anneke hebben ze ook prima op weten te vangen, ik vind Silje (hoewel anders dan Anneke) een prima zangeres en frontvrouw die goed bij de huidige stijl past. Mooi document.

p.s. die uitvoering van In Motion #1!

avatar van daniel1974nl
Erg interessant experiment om verschillende zangers te gebruiken. Al blijk ik er bij dat Anneke iedereen wegvaagt. Wellicht ook dat zij de zangers was van verschillende van hun meest iconische albums.

Ik ben niet zo op de hoogte van Disclosure en The West Pole en ben eigenlijk afgehaakt na haar vertrek (eeuwig zonde) maar hier werd ik toch even verrast door I Can See Four Miles. Wat een nummer en uitvoering !! / nummer om mee af te sluiten.

Het enige wat hier nog mist is het nummer Black Right District (mogelijk het beste nummer wat ooit door een Nederlandse band op plaat is gezet), dan was de set echt af geweest.

Wie speelt hier de bass ?