De Troebadoers - Veenhoes Sessies (2015)

Roots
Label: Marista

1. Niks aan de Kop (2:44)
  2. Laidje van de Tumbleweeds (3:38)
  3. As Ik de Kaans Zol Kriegen (4:18)
  4. Riekdom (3:03)
  5. Zulfkweekte Tomoaten (2:38)
  6. In de Nacht (3:37)
  7. Hoeln as N Wolf (3:36)
  8. Wilder as Heur (4:25)
  9. Mamme van Michel (3:21)
  10. Ons Volk (3:28)
  11. Kom D R Zo Aan (3:54)
  12. Noa Zwolle Wodt T Rusteg (3:54)
avatar van nlkink
De Troebadoers, het project van het gelegenheidstrio Jan Henk de Groot, Alex Vissering en Edwin Jongedijk. Drie Noordelijke artiesten die er in zijn geslaagd om een Groningse Americana album te maken. Elk heeft wat composities aangeleverd. Alex Vissering heeft ook nog Homegrown Tomatoes van Guy Clark vertaald in Zulfgekweekte Tomaten.
Heb het genoegen gehad om de heren op te zien treden bij mijn lokale platenboer. Dat was ook grote klasse. Drie grote kerels, maar gelukkig niet behept met grote ego's die elkaar in de weg zitten. Men gunt elkaar de ruimte.
Van mij mag er een vervolg komen.

avatar van nlkink
Heb de CD van de Trowbadoers nu al meer dan een half jaar in mijn bezit en het is een echte groeidiamant gebleken. Vanaf de opener tot aan het slotnummer een rits aan prachtige liedjes. De opener van Alex Vissering Niks Aan De Kop is al bijzonder catchy; zelfs mijn vrouw zingt het refrein Ik wil niks aan de kop, sodemieter op al luidkeels mee. Hen Jan de Groot zingt vervolgens het melancholieke Laidje Van De Tumbleweeds en Edwin Jongedijk houdt dat niveau moeiteloos vast met zijn ballad [Ak De Kans Zol.Kriegen/i]. Daarna doen de drie heten gezamenlijk [i]Riekdom. Guy Clark's Sundried Tomatoes krijgt een mooie Groningse vertaling met Zulfkweekte Tomaoten, vervolgens een up tempo track In De Nacht en het fraaie Hoel'n As 'n Wolf. Het dreigt voor mij even in te kakken bij Wilder As Heur. Mijn aandacht verslapt even. Het is geen skipnummer, maar op de een of andere manier misschien niet goed geplaatst. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt met de resterende nummers, waarvan Noa Zwolle Wordt 't Rustig.
Prachtige Groningse rootsplaat.

avatar van trebremmit
Wilder As Heur vind ik wel een mooi nummer, beter dan het vervelende Mamma van Michel en Zulfkweekte Tomoaten. Verder best een aardig album met als favorieten In de Nacht, Hoeln as N Wolf en Ons Volk. Ben trouwens niet zo'n fan van Vissering zijn zangkunsten maar op Hoeln as N Wolf doet ie het wel goed.