Tim Dog - The BX Warrior (2006)

Label: Big City

1. BX Warrior (4:31)
  2. From BX (2:43)
  3. BX We Invented HipHop (3:43)
  4. Original Dog [BX Mix] (4:02)
  5. Get in That Ass (3:15)
  6. Run Run Run (2:34)
  7. Love 4 Us (3:50)

met Ultramagnetic MC's

8. Revenge of da Oldschool (2:55)
  9. Original Dog [Twist Mix] (6:13)
  10. Mind Games (5:13)

met Ultramagnetic MC's

11. Hardcore (4:10)
  12. I'm That Pimp (3:21)
  13. Hold You Down (2:57)
  14. No More Interviews (5:03)
eazyfan
de nieuwe van Tim Dog,kent iemand dit??

eazyfan
ja ik ken em,heb hem,nu alleen nog luisteren.

eazyfan
damn dit album is k*nker vet,xtreem krachtige raps met zeer nice beats.gewoon het beste album van de voorbije 5 jaar.en ook de beste van 2006.diss naar de hedendaagse nerds en egt zeer vet album,zeker een album dat ik je kan aanraden.cool om te zien dat hij het na al die jaren nog zo zeer hardcore kan brengen.

Relax
Ik vind reuze meevallen, belachelijke beats en schreeuw refreintjes.
Tekst is wel wat beter dan het totaal en dat laat mij een 3,5 geven.

Mwah ik had die album onderschat sry, ik geef het nu een 4.0 hij dist eminem
Maar hij blijft wel lekkere teksten schrijven

eazyfan
waarschijnlijk het beste album van 2006,zeer goed maar wel niet zo gekend .

Relax
Probeer Chino XL - Poison Pen eens ook een mega sterk album van 2006.

echt weer een TIM DOG album gewoon weer super goed

avatar van Dielie
hoe zit het met de producties?

dat vraag ik mij af bij dit soort rappers die indertijd toch wel vette platen gemaakt heeft

Dr.Greenthump
Vind de producties op het eerste gehoor een stuk tegenvallen. Heb verder nog geen platen gehoort van Tim Dog behalve het nummer Fuck Compton natuurlijk, maar de sound hier is het allemaal nét niet. Het klinkt allemaal iets te gemakkelijk alsof er ongemotiveerd wat beats in elkaar zijn geflanst. Maar wat haalt Tim Dog toch weer lekker uit naar verscheidene ''hiphop artiesten'' en labels. Het begint erg sterk met BX Warrior Yep Tim Dog komt er overtuigend en is blijft nog steed scherp.

eazyfan
Staat op #1 in me top10 van 2006.

KSPR
Een mooie, ronde 4 voor deze zeer geslaagde comeback van Tim Dog.

avatar van herbertwest
eazyfan schreef:

En dat met Rip The Jacker en Rev volume 2 in je top 10

herbertwest schreef:

En dat met Rip The Jacker en Rev volume 2 in je top 10
Haha, ja dat was die goeie ouwe tijd. Ik vind BX Warrior de track een van de beste ooit. Die gaat op #4 staan in me hiphoptop100.

Relax
BX is Bronks (BronX) toch ?

Relax schreef:
BX is Bronks (BronX) toch ?
Ja.

avatar van T37king
Relax schreef:
Mwah ik had die album onderschat sry, ik geef het nu een 4.0 hij dist eminem
Maar hij blijft wel lekkere teksten schrijven
Weet je ook welke liedje('s) hij eminem dist

eazyfan
Op BX Warrior, de track dus maakt hij een opmerking.

avatar van thomzi50
Jammer dat hij iets te veel in de herhaling valt en dat net wat te weinig nummers het niveau van BX We Invented Hip Hop halen. Dan was dit album beter geweest dan Tim Dog's debuut. Nu is het een waardige opvolger (ik heb de albums ertussen (nog) niet geluisterd), maar helaas net geen beter album. Wel leuk om te horen hoe boos hij is op het feit dat hij allerlei personen om hem heen bekend zijn geworden, terwijl hij dat toch niet is. Zijn agressie zet hij gelukkig om in felle en boze raps, helaas ook in eenzijdige teksten. Ik heb meerdere keren voorbij horen komen dat hij een oldschoolrapper is, dat hij als eerste het woord Dog in zijn naam had én dat hij de West-Coast disste en later gewoon in LA ging wonen. Iets te veel herhaling, iets te weinig knallers, verder een verrassing van jewelste, deze plaat.

Dank voor Eazyfan voor het verkirjgen ervan, is niet heel gemakkelijk aan te komen. Ik zie het album ook eigenlijk nergens staan op officiële sites, weet iemand hoe dat precies zit?

avatar van thomzi50
Toch slechts drie sterren. De titeltrack en het derde nummer, BX We Invented Hiphop, zijn ijzersterk. Heerlijke agressie die daar in zit, boeiend gerapt en leuk geproduceerd (al herkende ik de beat van #3 wel van Cormega - American Beauty). Helaas bevat de plaat ook flinke missers, zoals Hold You Down, die Tim Dog's boodschap - fuck al die commerciële onzin, de industrie is wack, The Source is wack, Dr.Dre en Jimmy Iovine zijn gierig, ik ben een grondlegger, Snoop Dogg en DMX hebben shit van mij gestolen en ik krijg geen erkenning, onterecht - wat ontkrachten. Ook jammer dat hij zichzelf zo ontiechlijk vaak herhaalt, wat herhaaldelijk luisteren ten slechte komt. Al met al dus een tegenvaller, maar de twee tracks die ik eerder al noemde moeten door iedereen beluisterd worden. 3*

Zeker niet het beste album van Tim Dog en een beetje jammer dat sommige beats zo extreem verkracht zijn, want zn oud sjit is gewoon veel beter, if i was a cop, hardcore, timberlands, fuck compton, bitch with a perm etc etc. al die sjit zijn klassiekers en dat kan je niet van dit album zeggen maar toch, blijf altijd van die vent houden, heb zelf nog een poster met zn handtekening in mn kamertje liggen

JesseJanefan
BX Warrior is toch een geweldige track , één van de betere van de afgelopen jaren!!!!

Wil iemand dit album aan mij verkopen laat het me AUB weten je zou mij super blij maken.