Roly Porter - Third Law (2016)

Electronic
Label: Tri Angle

1. 4101 (7:57)
  2. In System (4:52)
  3. Mass (5:47)
  4. Blind Blackening (8:33)
  5. High Places (5:08)
  6. In Flight (6:13)
  7. Departure Stage (6:49)
  8. Known Space (6:49)
avatar van Don Cappuccino
4101

Wow, dit is intens! Ontzettend dynamische compositie met gruwelijk veel spanning, maakt me heel erg benieuwd naar de rest.

avatar van kobe bryant fan
En alles wat Mike hierboven al verteld voor 4101 gaat ook op voor de rest van de plaat.
Sterke futuristische trip die flirt met industrial, dark ambient en perfect zou dienen als epische soundtrack. Porter haalt duidelijk de mosterd bij oa. Ben Frost (voornamelijk door de dynamiek en de 'wal of sound') en op Mass bv. is een Oneohtrix Point Never ook niet heel ver weg.
4* die zeker nog naar een 4,5* kan stijgen.

avatar van Jessensei
En af en toe is er dan toch een artiest die boven het gemiddelde gekraak uittorent. De sfeer die Porter hier neerzet doet me enorm denken aan de intensiteit van Lustmords 'The Word as Power', maar dan met iets andere sonische elementen.

Waanzinnige trip

avatar van -SprayIt-
Haha, wat een geweld. Geweldige plaat, duidelijke invloed van eerder genoemd Ben Frost, OPN en Lustmord. Precies in mijn straatje, superstrakke productie. Ik denk dat deze naar 4,5* gaat de aankomende weken. Mijn buren zijn er minder blij mee

avatar van sakkediemus
Zeer sterk dit. Zou geweldig zijn als soundtrack bij de juiste film en hierdoor nog beter tot z'n recht komen.