Chthe'ilist - Le Dernier Crépuscule (2016)

Canada
Label: Profound Lore

1. Le Dernier Crépuscule (3:14)
  2. Into the Vaults of Ingurgitating Obscurity (7:37)
  3. Voidspawn (7:18)
  4. Scriptures of the Typhlodians (6:29)
  5. The Voices from Beneath the Well (7:41)
  6. Vecoiitn'aphnaat'smaala (7:02)
  7. Tales of the Majora Mythos Part 1 (13:27)
avatar van Don Cappuccino
Voorproefje: Voidspawn

De demo was al veelbelovend, maar Le Dernier Crépuscule is echt een meesterlijke deathmetalplaat geworden. Als Antti Boman van Demilich een van je tracks als een van de beste in het deathmetalgenre van de laatste jaren noemt zit je goed. Deze Canadezen hebben dan ook zeker het karakteristieke kronkelende riffwerk van Demilich in het arsenaal zitten, maar Chthe'ilist is zoveel meer dan dat. De baspartijen hebben een fantastische prominente rol, de sfeer is ontzettend guur en de riffs zijn proggy, ook zijn de sporadische cleane vocalen ontzettend smaakvol gedaan. Deze ga ik nog heel veel luisteren!

avatar van wizard
De eerste keer dat ik Le Dernier Crépuscule luisterde, was ik erg onder de indruk van de zware, drukkende atmosfeer die Chthe'ilist met haar muziek opriep. Met elke volgende keer luisteren werd ik minder enthousiast. Intussen zou ik het album eerder omschrijven als een te lange zit, een monotone deken van geluid waar alleen de basgitaar soms doorheen komt. Er zitten hier en daar goede stukken in, maar het geheel weet me toch niet (meer) te boeien.
Ondanks dat blijf ik dit album regelmatig luisteren, in de hoop dat het toch nog voor me begint te leven. Misschien dat ik het later een tweede kans moet geven.