Octex - Idei Lahesna (2002)

Sloveniƫ

9. Siros (7:33)
  10. Nehoiz (7:11)
  11. Agon (4:45)
avatar van Rayaccos
Wordt bij boudisque vergeleken met basic channel, maar dan meer in de richting van Detroit techno. Lekker cd'tje!

avatar van brooklyn
Geweldige shit dit zeg! Verbaasde me dat het uit Slovenië kwam, erg Detroit aandoende geluiden. Echt spul om te draaien wanneer de mensen rond 23.00 binnenlopen bij een technofeestje. Veel atmosfeer, langzame diepe beats en toch niet veel variatie... maar dit soort loops blijven tot in het oneindige interessant. Dikverdiende 4,5 ster...

ps. plaatje lijkt te klein

avatar van John Doe
Wat je zegt. Ik heb de eerste 7 nummers gehoord en dat klinkt erg goed. Diep en kwalitatief geluid geven een heerlijke atmosfeer. Mooie kraakgeluiden is waar Octex (Organic Crackle and Tone EXperiments) ook voor staat. De betere minimal/dub shite out there.

4,5 ster kan er hier voor mij ook aankomen

ps. plaatje veranderd

avatar van John Doe
Ik heb trouwens nu alweer een nieuwe octex op genaamd variations en die bevalt ook goed, hoewel de stijl een vertrek is van dit album. Het gaat meer de idm / hiphop-instrumental kant op. Met het weer aanwezige kwalitatieve geluid komt het al een heel eind. Daarbij komt dat octex niet te beroerd is ook wat mooie composities te maken.

avatar van Rayaccos
ja sorry, ik kon even geen goed plaatje vinden...

Erg goed plaatje dit inderdaad. Fijne Basic Channel-achtige techno, zoals al eerder gezegd.

avatar van Vincent Pigeon
Leuk om zien dat octex hier wat liefde krijgt!

een ongelofelijk goede set is gratis te downloaden op de site van octex;

klik http://www.octex.si/audio.html

"when everything has been" rechtermuizen en dan 'doel opslaan als'.

Hij draaide hem thuis in elkaar op een zondagnamiddag, echt relaxt setje, met heel veel gevoel in elkaar gestoken en wàt een platenkeuze! mad respect voor octex!

de andere setjes zijn ook wel leuk maar komen lang niet in de buurt van bovengenoemde! aanradertje, spread the word and enjoy!

avatar van John Doe
Deze nog eens opgegooid, kreeg er zin in. Heerlijk atmosferisch valt nog eens extra op, ik krijg wat lichte kippenvel van het nachtelijke winterse gevoel dat ik hier nu van krijg.

Bedankt voor de tip trouwens nog Vincent Pigeon, de tracklist ziet er erg stoer uit en de andere mixen zijn misschien ook aardig

thejazzscène
Gevolgd in de schoenen van het dub technovoer van Basic Channel en Chain Reaction zoekt Jernej Marusic de diepe, donkere, uitgestrekte velden onder de naam Octex.
Hoewel niet van Berlijn afkomstig volgt hij helemaal de stijl op van zijn Oost-duitse voorgangers. In zijn nummers bereikt hij meer een dansvloer gerichte agressie. Velen (waarvan ik materiaal gehoord heb althans) die eveneens het BC pad bewandelden bereikten eerder een soort extreme minimal techno variant in een strak geheel.

Marusic gaat verder waar anderen stopten. Hij blaast nieuw leven in het genre. Hij geeft zijn nummers baslijnen die een enorme voorwaartse drive bezorgen. Zijn nummers variëren van stevige dansvloer techno tot duizelige ambient. Hiermee toont de Sloveen dat het eveneens anders kan. Dit vind ik persoonlijk veel intenser materiaal dan hetgeen er vroeger op de markt kwam. Het is een post-moderne interpretatie van de oude Basic Channel nummers. Heel geslaagd.

thejazzscène
Emergon Echt zo'n nummer dat in de ochtend bij het binnenkomen van een (volgende) club moet gedraaid worden. Héérlijk atmosferisch.