Skalpel - Konfusion (2005)

Polen
Jazz
Label: Ninja Tune

1. Shivers (4:17)
  2. Flying Officer (4:27)
  3. Long Distance Call (2:50)
  4. Hiperbole (3:14)
  5. Deep Breath (4:38)
  6. Konfusion (3:58)
  7. Test Drive (2:49)
  8. Wooden Toy (4:07)
  9. Split (4:54)
  10. Seaweed (2:30)
  11. Break In [Backini Remix] (3:48)
  12. 1958 [Quantic Remix] (5:02)
  13. Break In [Dr. Rubberfunk Live a No.10A Remix] (3:59)
  14. 1958 [Skalpel Remix] (5:00)
  15. Break In [J's Remix] (2:52)
  16. Break Out [Skalpel Remix] (3:47)
  17. Low (5:13)
  18. Low (Reconstruction by the Amalgamation of Soundz) (5:15)
  19. Break In [Paradowski Remix] (4:18)
  20. 1958 [Extended Remix] (4:00)
  21. Laboratorium (3:59)
hpvmars
Welliswaar iets minder dan hun eerste album Skalpel, maar de mannen van Skalpel hebben er weer een enerverend stukje muziek van gemaakt. Waar ze alle oude Poolse jazzplaten vandaan hebben, weet ik niet.

avatar van Osiris Apis
Hun voorganger is beter ja. Deze is over het algemeen minder spannend en eentoniger.
3.5*

De oude poolse platen hebben ze uit het Bleu Note archief gekregen. Ze hebben een paar jaar lang toegang gekregen.

avatar van Minneapolis
Osiris Apis schreef:
3.5*

Ik vind deze juist leuker dan het debuut! Lijkt een stukje groovier te zijn. In elk geval de eerste helft.
Juist die voorganger vind ik saaier klinken (op Break in, Theme From ‘Behind The Curtain’ en High na).

Mssr Renard
Enerverende plaat, met elementen uit de breakbeat, dance, nujazz en acidjazz.

Op sommige momenten doet het wat denken aan LTJ Bukem of Roni Size of 4Hero. Ook hoor ik er wat John B. in terug.

De muziek is nagenoeg analoog (samples), maar wekt de suggestie electronisch te zijn, en dat vind ik echt erg gaaf.

Echt een leuke ontdekking deze Poolse fusion-band.