Tom Tykwer, Reinhold Heil & Johnny Klimek - Lola Rennt (1998)

Duitsland / Australiƫ

5. Running Two (4:14)

6. Running Three (4:56)

met Franka Potente en Susie van der Meer

7. Casino (7:12)
  8. Somebody Has to Pay (3:25)

met Susie van der Meer

9. Wish (Komm zu Mir) (4:09)

met Franka Potente en Thomas D

10. Introduction [Remix] (4:58)
  11. Supermarket [Super Clemek Remix] (5:28)
  12. Running One [Large Mix] (4:42)
  13. Running Two [Remix] (4:09)
  14. Casino [Solid State Remix] (5:44)
  15. (Big) Wish (3:54)
avatar van FisherKing
Is dit de Soundtrack van de film ?

avatar van pjotr
Ja, dat is het...

Sterker nog, dit is één van de meest geniale soundtracks ooit.

Mwoah. Het gepliep begint me na een minuut of 10 wel te vervelen. Tijdens de film is 't wel toepasselijk. Om zo los te luisteren is het te saai om te kunnen boeien.

Simpelweg niet interessant genoeg.

Hobbes schreef:

Om zo los te luisteren is het te saai om te kunnen boeien.
Dat geldt voor verreweg de meeste soundtracks inderdaad, maar beslist niet voor deze. Het lijkt me eerder dat jij dan gewoon niet van dit soort house houdt.

Met deze in je discman kom je overigens nooit meer te laat.

puck schreef:

Dat geldt voor verreweg de meeste soundtracks inderdaad

Ik hoor geloof niet wat ik hier hoor, maar goed het is helaas een vaker gehoorde ''klacht''

neo
Kijk alleen al naar hoe Klimek en Heil nog verder gegroeid zijn met tot nu toe als hoogtepunt One Hour Photo! 4 sterren

neo schreef:

''klacht''
Laat die aanhalingstekens maar weg, het feit dat je dit vaker hoort moet toch betekenen dat er een kern van waarheid in zit.

neo
We (en dan bedoel ik de score fans) zullen wel altijd enorm in de minderheid zijn in het huidige muziek-klimaat

puck schreef:

Met deze in je discman kom je overigens nooit meer te laat.

Doe mij maar Autechre of Aphex Twin. Dan kom je nog es voor een verrassing te staan. Dit is net zo voorspelbaar als een nummer van Elstak.

avatar van pjotr
Maar met Aphex Twin in mijn discman kom ik niet op tijd (al die rare bijgeluidjes...:) )

dan maar iets eerder weg en fatsoenlijke muziek

Alsof soundtracks van John Williams en Danny Elfman, die jij zo'n hoge waardering geeft, niet voorspelbaar zijn... deze is dan tenminste nog een stuk origineler én afwisselender, als je het mij vraagt.
Maar goed, laten we het er maar op houden dat jij een iets andere definitie van fatsoenlijke muziek hebt dan ik (overigens heb ik Autechre en Aphex Twin hoog in mijn lijstje staan... maar deze met Lola Rennt vergelijken is net zoiets als het vergelijken van rock met klassiek).

avatar van winterstorm
Lekker schijfje dat nog lekkerder klinkt in de film. Toch wel straf hoe Tykwer beeld en muziek tot een hast perfecte synergie mengt. Maar ook zonder beeld blijft dit een leuk plaatje, en a-typische filmmuziek.