Brazen Abbot - Live and Learn (1995)

Finland
Label: Steamhammer

1. Extraordinary Child (5:20)
  2. No Way Out of Nowhere (4:01)
  3. Live and Learn (6:00)
  4. Russian Roulette (4:37)
  5. Clean Up Man (4:36)
  6. When November Reigns (4:49)
  7. Miracle (5:04)
  8. Big Time Blues (3:59)
  9. Feeling Like a Rolling Stone (4:20)
  10. Children of Today (3:48)
  11. Shadows of the Moon (6:12)
Guitars & Wings
Alle platen Brazen Abbot zijn top klasse, maar deze blijf ik de leukste vinden.
Nikola Kotzev is de main man hier en steekt zijn adoratie voor richie blackmore's gitaarspel niet onder stoelen of banken.
Rainbow (met een zweedse "touch" weliswaar) is dan ook de beste referentie, met het grote verschil dat NK betere solo's speelt dan RB. De muziek is op en top melodieus.
Een flink aantal bekende zangers zijn ingehuurd zoals glenn hughes , goran edman en thomas vikström (van o.a Talk Of The Town). Verder zijn een aantal mannen van Europe ingehuurd.

Hiervoor speelde NK in de zweedse band Baltimoore met zanger Bjorn Lodin. De muziek is ook goed te vergelijken met Brazen Abbot.

avatar van liefkleinhertje
Als je wilt weten hoe Rainbow had geklonken met Glenn Hughes als zanger luister dan eens naar de nummers 3,5&7 voor de rest zie boven
Zweeds vakmanschap maar daar is ook alles mee gezegd maar toch 3 1/2 want die andere zangers en instrument bespelers zijn geen koekenbakkers.