Lords of Black - II (2016)

Spanje
Label: Frontiers

1. Malevolently Beautiful [Intro] (0:48)
  2. Merciless (5:08)
  3. Only One Life Away (6:10)
  4. Everything You’re Not (4:12)
  5. New World’s Comin’ (4:37)
  6. Cry No More (4:52)
  7. Tears I Will Be (6:16)
  8. Insane (4:41)
  9. Live by the Lie, Die by the Truth (4:29)
  10. Ghost of You (9:04)
  11. The Art of Illusions Part III: The Wasteland (4:51)
  12. Shadows of War (4:15)
  13. Lady of the Lake / Innuendo * (6:14)
avatar van notsub
Lords of Black is de band van Ronnie Romero, de zanger die deze zomer Rainbow gaat zingen met Ritchie Blackmore. Dat je dan als zanger wat in huis hebt wordt op deze CD onmiddellijk duidelijk. Aan kracht geen gebrek en de vibe van Dio haal je er zo uit. De stijl van Lords of Black zit in de hoek van de traditionele melodieuze hardrock/metal met een lichte neiging naar power metal. Dat openbaart zich vooral in de robuuste moderne sound. De goede productie en een erg goede zanger maken dat deze CD nergens inkakt.

avatar van Dream Theater
Voor mij de ontdekking van 2016 tot nu toe op Power Metal gebied. Uitstekende zanger die zoals bekend inderdaad de vacature van tijdelijke zanger bij Rainbow gaat invullen. Maar wat ook opvalt is de uitstekende productie waardoor de nummers helder en vet klinken met prima gitaarspel van Tony Hernando en stevig drumwerk van Andy C. Uitstekende nummers zijn het knallende Merciless, de mooie power rockballad Everything You`re Not en het lange Ghost of You. Verder geen slecht nummer te bekennen. Aanwinst deze band!

avatar van Pedro666
Dream Theater
Voor mij ook tot nu toe de ontdekking van dit jaar.
Ik werd in eerste instantie omver geblazen door het enthousiasme en kwaliteit van dit album. Na een paar luisterbeurten was ik echter nog niet overtuigd van de kwaliteit van de songs, maar nu 1 week verder moet ik dat ook bijstellen. Al met al een band waar we nog veel van gaan horen.
Topnummers: New Word's Comin', Tears I Will Be & Ghost of You.

avatar van The_CrY
Uiteraard krijgt deze band nu vooral aandacht omdat de zanger bij de nieuwe Rainbow line-up zit. Echter, die aandacht is niet misplaatst. Lords of Black zet hier een heerlijke heavy/power metal plaat neer met toffe hooks, lekkere riffs, en een fijne Dio-kloon op zang. Album wel wat lang. Ik ga deze band eens goed in de gaten houden.

paar keer live gezien onlangs...meer dan briljant..het studio geluid perfect live neer gezet.....of live perfect de studio sound neergezet...alles klopt..