Water - Damburst (1976)

Rock / Pop
Label: Vertigo

1. What Happened to Your Dreams (3:15)
  2. Whisper of Doom (1:02)
  3. Damburst I (2:10)
  4. Feeling's Real (5:52)
  5. Up the Ladder (4:45)
  6. Message (Don't Break Me) (4:55)
  7. Aggression (2:49)
  8. Water (3:51)
  9. Sail Away (5:09)
  10. Last Seagull (4:21)
  11. Damburst II (3:10)
  12. It's Over (4:43)
Nog zo'n vergeten symfo-klassieker van eigen bodem.
Prachtige plaat, met prachtig harmonica werk van John Lagrand.
Mooie ruimtelijke, niet te zware melodieuze symfo, a la Camel.
deze plaat verdient een re-release!!

avatar van charlezzz
ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb dit altijd een prettig plaatje gevonden.

JTL
prachtiger jaren 70 muziek van eigen bodem. Kon én kan wedijveren met het beste werk van groepen als Camel die in die tijd actief waren!

avatar van Gert P
Deze lp in de jaren 70 gekocht maar toen de cd in 1985 kwam al mijn lp's weggegeven en opzich heb ik daar spijt van.
Veel platen nog niet te verkrijgen of heel moeilijk zoals Lee Clayton, Warhorse ed.

Ook deze plaat met prachtig mondharmonica geluid is ook niet opnieuw uitgebracht en dat is jammer.

rico24
Prachtplaat, deze is me ontschoten, maar gelukkig op tijd ondekt. Geweldige nummers en dat van eigen bodem. Petje af !

[quote]drOetker schreef:
Voor de liefhebbers is deze plaat op CD te bestellen via Fonos.nl, het Nederlands muziekarchief. Ik was namelijk ook al jaren op zoek naar deze plaat op CD. Ook allerlei andere Nederlandse popmuziek uit die periode die nooit meer op CD is verschenen is daar nog te krijgen. Een echte aanrader.[/quote

En hoe is de kwaliteit?
Op hun site staat dat ze het van bandjes kopieren? Dus hebben ze niet originele master tapes?

avatar van Gert P
niet te koop dus, zo jammer

avatar van Red Rooster
Fonos.nl bestaat helaas niet meer. Ik was gelukkig nog net op tijd. Briljante plaat en een klassieker in het Nederlandse progrockgenre. Favoriete track is Sail Away, niet in het minst door de intense gitaarsolo van Allaert Troost, die vanuiuit zijn tenen lijkt te spelen.

Prachtplaat. Aanrader! Net side 1 en 2 gevonden op YouTube:
[1] Water - Damburst - side one - YouTube
[2] Water Damburst - side two - YouTube

avatar van jorro
Dit is dus ook een ontdekking voor mij, En alweer dankzij een jaarlijstje. Het album staat gedeeld 49 in de OOR jaarlijst 1976.
Nederlandse progrock uit 1976 die gelukkig nog te streamen is op youtube (zie het bericht hierboven). Inderdaad doet het wat aan Camel denken. Een aanrader van de bovenste plank. ik begrijp niet hoe ik dit ooit heb kunnen missen.
4,5* na twee luisterbeurten.

Mssr Renard
Deze ben ik wel benieuwd naar.

avatar van jorro
Voor het volledige album is ook deze beschikbaar:
Water = Damburst - 1976 - (Full Album) - YouTube

avatar van gaucho
...en nu nog op CD, graag. Zou mooi zijn als deze en de voorganger The second day nog eens in zo'n voordeliger 2-in-1 boxje zouden verschijnen, net zoals Universal dat enkele jaren geleden deed met diverse andere klassieke popalbums van eigen bodem. Dames en heren van Universal, wakker worden!

Mssr Renard
Nu digitaal aan het luisteren, en op LP via discogs (7 euro) besteld.

Door de mondharmonica doet het me aan Supertramp denken, de rest van de muziek vind ik in het verlengde van Solution liggen. Ik hoor er daarentegen niet direct heel veel Camel in.

Wel is dit gewoon een gave plaat, en terecht een Vertigo-plaat. Dat was me eens een label zeg.

Mssr Renard
Nou jongens, ik heb hem binnen op lp. Heerlijk, hij staat op en mijn 4* is meer dan verdiende score voor deze fijne rootsy folkprogplaat.

avatar van Supersid
Enorme groeier, en een héél sterke plaat!

avatar van captain scarlet
Ongelofelijk dat je dit prachtige album op platenbeurzen etc. nog steeds op vinyl kunt vinden tussen de € 5 en €10.
Mijn advies mocht je hem nog niet hebben: Kopen als je de kans krijgt. Geldt ook voor hun niet veel minder sublieme voorganger The Second Day, die inmiddels al stiekem steeds duurder aan het worden is.

avatar van echoes
Ik luisterde gister naar de Podcast van Leo Blokhuis over Max Werner en daarin kwam deze band langs waarmee Kayak in 1976 tourde. Nooit van gehoord, maar de 2 korte muziekfragmenten klonken erg veelbelovend. Nu het hele album beluisterd en dit is echt een prachtplaat zeg. Heel apart dat ik hier nog nooit van gehoord had, maar tegelijkertijd geweldig gaaf dat er altijd nog geweldige muzikale verassingen uit het verleden zijn.