Kate Campbell - The K.O.A. Tapes (Vol. I) (2016)

Folk / Roots
Label: Large River

1. Some Song (2:58)
  2. America (3:13)
  3. Greensboro (3:44)
  4. Lay Back the Darkness (3:06)
  5. I Am a Pilgrim (2:26)
  6. Intro Galway (0:18)
  7. From Galway to Graceland (3:56)
  8. Porcelain Blue (2:51)
  9. Intro Bobby McGee (0:20)
  10. Me and Bobby McGee (3:02)
  11. Hope's Too Hard (3:12)
  12. Intro Pilot Me (0:14)
  13. Jesus, Savior, Pilot Me (2:38)
  14. Passing Through (3:39)
  15. The Locust Years (3:07)
  16. Strangeness of the Day (3:50)
  17. Intro Seven Miles (0:27)
  18. Seven Miles Home (3:19)
  19. Intro Freebird (0:23)
  20. Freebird (3:15)
Dit album is deels opgenomen in Kate’s huiskamer en klinkt dan ook heel akoestisch. Kate Campbell toont met haar nieuwe album opnieuw aan dat zij één van de beste hedendaagse vertolkers is van akoestische americana. Luister en geniet!

avatar van potjandosie
een enkele keer loop je onverwachts tegen een pareltje aan van een voor jou minder bekende muzikant, zoals in het geval van dit album van de inmiddels 63-jarige uit New Orleans, Lousiana afkomstige singer/songwriter Kate Campbell, die over een geweldige, loepzuivere stem beschikt.

op dit merendeels akoestische, spaarzaam geinstrumenteerde album staan zeg maar intieme huiskamer versies van haar eigen al dan niet co-written nummers plus fraaie covers van "America" (Paul Simon), "From Galway to Graceland" (Richard Thompson) en "Me and Bobby McGee" (Kris Kristofferson), plus covers van ouder materiaal zoals de gospel hymnes "Jesus, Savior, Pilot Me" (Edward Hopper) en "Passing Through" (Richard Blakeslee) een nummer dat in 1956 voor het eerst werd opgenomen door de folk legende Pete Seeger.

Favoriete nummers haar eigen "Hope's Too Hard" begeleid door o.a. fraai accordeonspel en "Strangeness of the Day" met accenten van dobro en accordeon en het bloedmooie, weemoedige met prachtig fiddle spel omlijste "Seven Miles Home", maar dan doe ik de overige nummers feitelijk tekort.

verrassend is verder haar cover van het Lynyrd Skynyrd nummer "Freebird" (Allen Collins/Ronnie Van Zant) die goed uitpakt, zoals alle nummers op dit album goed uitpakken. overigens staan de 5 korte intro's op dit album het luisterplezier niet in de weg.

"basic tracks recorded on my IPhone 5 and/or 2 mics in my living room and at other places across America"
Additional recording at the Ree Room Studio & Welcome to 1979 Studio, Nashville, Tennessee

Kate Campbell: guitar, Wurlitzer, vocals & harmony vocals
Missy Raines: upright bass, harmony vocals
Laura Boosinger: banjo
Steve Smith: mandolin, harmony vocals