Fools Garden - Flashback (2015)

geen stemmen

Duitsland
Label: Sony

1. Lemon Tree [2.0 Version] (3:10)
  2. Enjoy the Silence (4:09)
  3. Sailing on the Seven Seas (3:18)
  4. Why (4:53)
  5. Ordinary World (5:28)
  6. Streets of Philadelphia (4:09)
  7. One of Us (3:49)
  8. Don't Speak (3:33)
  9. Frozen (5:25)
  10. I Want It That Way (3:37)
  11. Wild Days [Studio Version 2009] (3:28)
  12. Suzy [Studio Version 2009] (4:00)
  13. Welcome Sun [Studio Version] (4:24)
  14. High Time [Studio Version] (3:44)
  15. Innocence [Radio Edit] (2:54)
  16. Maybe [Radio Edit] (3:22)
  17. Lemon Tree (3:07)
avatar van vigil
Wat is dit?

Het lijkt mij op een soort comebackalbum waarbij de helft bekende oude nummers zijn (Lemon Tree kent iedereen en wellicht is er ook een simpele ziel die het prachtige Wild Days kent) en de andere helft covers. De heren hebben smaak want met een Depeche Mode (2), OMD (3) en Duran Duran (5) kan je thuis komen. Why zou van Bronski Beat kunnen zijn maar natuurlijk net zo goed van Annie Lennox. Gezien de stemhoogte van Peter Freudenthaler gok ik op de 2de optie.

avatar van Arrie
vigil schreef:

En The Backstreet Boys, vergeet ze niet.

avatar van Bonk
vigil schreef:

en wellicht is er ook een simpele ziel die het prachtige Wild Days kent)

Word ik nou uitgemaakt voor simpele ziel?

Ik ben toch wel benieuwd, maar het geeft ook wel wat aan als je als band (noodgedwongen?) moet terugvallen op je enige grote succes. Het toont, samen met covers, natuurlijk wel wat creatieve armoede. Overigens vond ik het album (blijkbaar voor simpele zielen) Dish of the Day nog best de moeite waard met enige uitschieters (waaronder inderdaad Wild Days). Daarna werd het minder en uiteindelijk uit het oog verloren. Maar wellicht dit toch maar eens een kans geven uit nieuwsgierigheid wat ze gemaakt hebben van al die covers...

avatar van vigil
Bonk schreef:

Word ik nou uitgemaakt voor simpele ziel?

Je bent in goed gezelschap want ik kem zelf natuurlijk ook, ik heb zelfs nog de cd-single