Malcolm Middleton - Summer of '13 (2016)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Steps (4:25)
  2. You & I (3:52)
  3. Information in the Voice (4:25)
  4. Brackets (5:16)
  5. Like John Lennon Said (4:21)
  6. Little Hurricane (4:08)
  7. Music Ticks (5:09)
  8. Summer of ’13 (5:56)
  9. Big Black Hole (6:15)
  10. Lullaby (3:27)
avatar van Bonk
Malcolm Middleton slaat met dit album duidelijk een andere weg in. De elektronische invloeden zijn nog veel nadrukkelijker aanwezig. Dat maakt dat de muziek geregeld bijna zomers aandoet en bijna vrolijk klinkt.

Dat zijn de teksten nog steeds niet, verre van dat. Een van de eerste zinnen van dit album: 'I'm Not making Progress and All of My Time Is Running Out Of My Lungs Into the Air, Living Dying, Living Dying, Nothing Going Nowhere'
Ook deze zinsnedes uit Big Black Hole doen niet vermoeden dat Malcolm inmiddels het leven van de zonnige zijde bekijkt: 'I Am My Own Worst Enemy, But I Don't Have a Friend To Tell me That... We're All Getting Sucked Into This Big Black Hole of Depression and Confusion and Getting Old.' Like John Lennon Said is ook de moeite waard qua tekst.

Ik vind het van lef getuigen dat hij nieuwe wegen durft in te slaan. Maar zoals altijd met nieuwe wegen, zijn er mensen die dan vinden dat de oude wegen eigenlijk mooier waren qua route. De muziek roept nu door de nadrukkelijkere aanwezigheid van elektronische muziek, bijvoorbeeld associaties op met de Pet Shop Boys. En laat dat nu ook niet een van mijn favoriete bands zijn.
Dat neemt niet weg dat hij nog steeds mooie nummers met goede opbouw weet te produceren en die pakkend genoeg zijn.

En laat er bij mijn versie nou ook nog een bonus acoustisch album zitten waar de meeste nummers in uitgeklede versie relatief sober opgevoerd worden. Die vind ik dan weer bijna bloedmooi. Het album zoals het bedoeld is, zit op een 3,5*. Het bonusalbum nog weer een ruime halve ster hoger.