Will Ferdy - Ik Ben van Ver Teruggekomen (1972)

1 stem

Belgiƫ
Label: Philips

1. Ik Ben van Ver Teruggekomen (2:56)
  2. Mijn Kindertijd (3:59)
  3. Mijn Vader Had Gelijk (2:23)
  4. De Vrouw Die van Me Houdt (3:03)
  5. 'k Weet in Limburg een Kind (2:13)
  6. Dominiek (2:58)
  7. Het Allerbeste Maal (2:19)
  8. Vijf Minuten (Dies Irea, Dies Illa) (2:47)
  9. Wie Je Bent, Wat Je Doet (2:59)
  10. De Vreemdeling (2:45)
  11. Brave Man (2:45)
  12. Rembrandt (3:45)
avatar van brajoapau
Nadat hij in 1970 opschudding veroorzaakt had door zijn outing bracht hij dit album uit; de titel refereert naar de moeilijke periode die hij door deze bekendmaking hieromtrent had doorgemaakt.

De goede man heeft trouwens ook nooit veel geluk gekend in de liefde; zo ontstond het nummer Christine dat hij in 1965 uitbracht en eigenlijk helemaal niet over Christine ging, maar over zijn grote liefde Raf; maar een lied waarin een man zijn verdriet en pijn uitte over een andere man kon voor zijn platenmaatschappij niet, en zodoende had Will de tekst dan maar aangepast naar de fictieve vrouw Christine; in 2002 heeft hij het nummer alsnog opnieuw opgenomen met als titel Mijn Vriend, zoals het oorspronkelijk bedoeld was door hem.

Will heeft naast het uitbrengen van talrijke albums ook autobiografische boeken geschreven, waaronder het boek de moeilijke jaren; meerdere malen gelezen, en het boek geeft in een hoofdstuk ook een goed beeld weer over hoe men in de jaren zeventig dacht over anders geaarden medemensen.

Op 22 juni 2014 gaf Will zijn laatste publieke optreden in Belsele, en was het enige optreden van hem dat ik ooit bijgewoond heb, maar het was een afscheid in schoonheid van zijn publiek.

avatar van brajoapau
Zeer aangenaam verrast en toch ook wel een beetje trots op mezelf toen ik vanmiddag via e-mail antwoord kreeg van Will bij de meegestuurde link naar dit album; het spoort me aan om bij zijn andere albums t.z.t. ook maar eens wat neer te gaan pennen; mooie woorden van hem en een fijn mens!

Verzonden: Zondag 11 februari 2018 14:10:28

Dag Paul.

Jouw artikel is geslaagd en zeer correct,

Hartelijk bedankt.

Groetjes,