The Lover Speaks - The Lover Speaks (1986)

Label: A&M

1. Every Lover's Sign (4:40)
  2. No More "I Love You's" (4:04)
  3. Never to Forget You (4:23)
  4. Face Me and Smile (4:20)
  5. Absent One (4:17)
  6. Love Is (4:28)
  7. "This Can't Go On" (3:53)
  8. Still Faking This Art of Love (4:22)
  9. Tremble Dancing (4:17)
  10. Of Tears (3:38)
Het spijt me voor alle Annie Lennox-fans, maar ik vind de originele versie van No More I Love You's nog mooier (en die van Annie was al goed).

avatar van dynamo d
Ik ook, heb 'm ooit op single gekocht. Album ken ik niet. Is dat wat?

Ik heb ook alleen maar de single Geen idee hoe de rest is.

Het werd hoog tijd om op zoek te gaan naar de single (ik ben veel singles die ik in de jaren '80 kocht aan het vervangen daar ik geen platenspeler meer heb).
Hierdoor moest ik dus aan de slag met het hele album. Dat liep toch wel een beetje uit op een teleurstelling. Het nummer No More I Love You's blijf ik schitterend vinden en was een feest der herkenning, maar de rest was nogal matige, minder tijdloze pop.

"No more I love you yous', een klassieker. Was al jaren op zoek naar het nummer, had het alleen nog vaag op een bandje staan. Maar was eigenlijk nog meer geïntresseerd in de videoclip. Heb het destijds maar 1x gezien en mede door de clip én het nummer heeft mij jarenlang op een romantische wijze gefascineerd. Een aantal jaren geleden ben ik eindelijk in het bezit gekomen van het nummer en tot twee jaar eindelijk is ook de clip te bewonderen! Tel beide samen op en je begrijpt de symboliek nog meer na het beluisteren en visueel aanschouwen van de videoclip.

David Freeman zat ooit in de punkband The Flys, maar werd hier pas bekend door het hitje No More I Love You's. Dit album klinkt voor mijn oren als David Freeman meets Cocteau Twins.
Hij heeft op het album Raindancing van Alison Moyet ook het mooie duet Sleep Like Breathing opgenomen.

Parlotones
Heb en ken heel veel alt 80's maar ik had wel ooit eens van The Lover Speaks gehoord maar in deze uitvoering kende ik No more i love you's nog niet. Raar, maar soms is het nog erg leuk om deze krenten uit de pap nog te ontdekken.

avatar van funforremi
Over obscure plaatjes gesproken, dit is er toch wel eentje.
De eerste 6 liedjes zijn prima, daarna is de magie helaas wel weg. Het bijna gotische No More I love You's is natuurlijk een absolute klassieker (waarvan wel eens werd gezegd dat Alison Moyet in de videoclip zat).

avatar van Dibbel
Kringloopwinkelaanwinst toch alweer jaren geleden, waar de eerste eigenaar ooit 23 gulden 95 voor heeft betaald.
Ligt nu pas voor het eerst op en valt niet tegen.
No More I Love You's kunnen we gerust een bescheiden jaren 80 klassiekertje noemen.
Voor de rest typisch 1986 geluid met zware drums en het doet mij af en toe aan The Human League denken.
Love Is lijkt wel erg op Love Changes Everything van Climie Fisher, maar dit was eerder natuurlijk.
Op vinyl dus, in nieuwstaat, Duitse persing.
Kom nog wel een keer terug voor de waardering, na nog een paar keer draaien.