Lyle Lovett - Live in Texas (1999)

Roots
Label: MCA

1. Penguins (2:35)
  2. I've Been to Memphis (4:35)
  3. That's Right (You're Not from Texas) (5:06)
  4. Nobody Knows Me (3:08)
  5. If I Had a Boat (3:20)
  6. North Dakota (6:28)
  7. She's No Lady (3:44)
  8. Here I Am (4:16)
  9. What Do You Do (2:57)
  10. Wild Women Don't Get the Blues (4:54)
  11. M-O-N-E-Y (3:30)
  12. You Can't Resist It (5:36)
  13. Church (5:40)
  14. Closing Time (4:34)
avatar van potjandosie
het enige live album van Lyle Lovett, dat een fijne doorsnede biedt van zijn reguliere albums. in die zin is het een soort van carrière overzicht, waarop helaas nieuwe songs ontbreken.

track 1 van "I Love Everybody"
tracks 12 en 14 van zijn gelijknamige debuut album
tracks 5,7 en 11 van "Pontiac"
tracks 4,8 en 9 van "Lyle Lovett and His Large Band"
tracks 2,6 en 13 van "Joshua Judges Ruth"
track 3 van "The Road to Ensenada"
track 10 "Wild Women Don't Get the Blues" een nummer van blueszangeres Ida Cox, verscheen bij mijn weten niet eerder op 1 van zijn albums, maar wel op de 2-cd "The Waltzing Fool" een niet officiële release

de muziek is qua stijlen gevarieerd, zoals we van de man gewend zijn en wordt vakkundig en perfect uitgevoerd, maar ik mis hier qua beleving toch een beetje "de ziel" in deze uitvoeringen.

mijn voorkeur gaat naar de meer ingetogen nummers als "Nobody Knows Me", "If I Had a Boat", "North Dakota" en het prachtige "Closing Time". op deze meer "alt.country/americana" nummers wordt er wat gas terug genomen, hetgeen de kwaliteit van die songs ten goede komt.

de nummers met een volle big band/jazz/vaudeville/swing sound bekoren mij persoonlijk een stuk minder, hoewel er niks op te merken valt over de voortreffelijke blazerssectie en de geweldige vocalen van o.a. zangeres Francine Reed die op een aantal nummers met haar lead vocalen excelleert, Sir Harry Bowens, Willie Greene Jr. en Sweet Pea Atkinson.

Album werd geproduceerd door Billy Wiliams & Lyle Lovett
Recorded in Austin & San Antonio, Texas (August 29 - September 1, 1995)