Triumvir Foul - Triumvir Foul (2015)

Label: Blood Harvest

1. Labyrinthine - The Blood Serpent Unwinds (7:57)
  2. Profanation (Of the Wicked) (3:46)
  3. Pathways to Decay (4:56)
  4. Hedonistic Prayer - The Abhorrent Depths of Perversion (3:56)
  5. The Vomit of the Three Serpents (Ušumgallu, Bašmu, Mušma) (4:02)
  6. Endless Spiritual Violence (3:47)
  7. Banished to Silence and Slavery (4:10)
  8. Carnal Spectre (4:10)
  9. Tower of Bašmu - The Corruption of Flesh and Spirit (5:02)
avatar van Edwynn
Het Amerikaanse doodsorkest Triumvir Foul vindt het via dit debuutalbum nodig om een afschuwelijk ranzige emmer vol menselijke excrementen over de menigte heen te storten. En dat is voor de liefhebber op zich wel welkom als je tenminste plezier in schept om een schuin lekkend oog naar de grootmeesters van de gruizige death/black Teitanblood wil kijken. Want uit het onbeheerde riool van die band tapt Triumvir Foul alsof het een lieve lust is. Dat betekent natuurlijk niet dat het vieze lied voor deze band over is. Welnee, een act als Black Curse komt met hetzelfde truukje ook heel goed weg.

Wat probeer ik nu te zeggen: dit debuut van Triumvir Foul leunt heel erg op geschifte black/deahtmetal dat bij voorkeur een heel rommelig uiterlijk heeft om het maniakale uitgangspunt te benadrukken. Daarmee lijken vooral de vroege Sepultura, Sarcofago Celtic Frost, Poison (Dld) en Sodom de ultieme idolen maar is ook een fikse dosis hedendaagse extremiteit toegevoegd. En dat levert heel aardig headbangvoer op. Een onduidelijke intro vormt de opmaat voor het traag en dreigende opstartende Labyrinthine - The Blood Serpent Unwinds. Uiteindelijk barst de gitzwarte bom in volle hevigheid los en dan is er geen houden meer aan.

Veertig minuten kwaadaardige vuiligheid is het gevolg. Dat hele duistere en unheimische van Teitanblood wordt nergens geëvenaard maar dit is obstinaat genoeg om heel erg van te kunnen genieten. De goede bangtempo's zijn daar mede debet aan. Dit zou ik wel op een zomers festivalletje willen terugzien. Gekkenhuizerij gegarandeerd.