Entropia - Ufonaut (2016)

Polen

7. Veritas (6:36)
  8. (?) *
avatar van Don Cappuccino
Album stream: Ufonaut

Ik ben pas bij track twee, maar ik heb het gevoel dat ik naar een van de beste albums van het jaar aan het luisteren ben. Bij de vorige plaat lees ik post-rock, blackmetal en shoegaze, ik hoor tot nu toe bij Ufonaut echt een dynamisch sludgy blackmetalbeest! Wauw, wat een power en bezieling zit hier achter, in de doorleefde vocalen, het enerverende gitaarwerk dat van typerend blackmetalgetremoleer naar heerlijk uitgesmeerd, lichtelijk dissonant akkoordenwerk gaat, dreunende bassen, een drummer die de vellen echt beroert, maar tegelijkertijd alles verdomd vernuftig aan elkaar speelt en als dan ook nog eens gruwelijk smaakvol keyboards worden ingezet, dan ben ik echt compleet om! Voor fans van Altar of Plagues, Downfall of Gaia en Blut Aus Nord! Inmiddels is het derde nummer open en valt mijn mond open van wat er uit mijn speakers komt. Dit gaat nog mooi worden!

avatar van Metalhead99
Gisteravond voor het eerst ernaar geluisterd. De eerste indruk is zeer positief. Een uitgebreidere mening volgt later als ik hem wat vaker beluisterd heb.

avatar van niels94
Klinkt inderdaad erg goed! Sterk uitgevoerde zware en logge black metal met de juiste dosis sfeer en een uitstekende vocalist. Tijdens opener Fractal moest ik trouwens sterk aan Deathspell Omega denken, dankzij dat gitaargeluid. Bij de rest van de plaat niet, trouwens.