Funckarma - Bion Glent (2006)

Electronic

11. Phalanx (5:00)
  12. Scorce (5:19)
  13. Giax Lame (5:12)
  14. Wynd (4:46)
  15. Zymoplastic Plantz (4:24)
thejazzscène
De clicks'ncuts zijn er, de bijzondere beats & percussie, de subtiele baslijnen en het geheel is er. Wat wil een electronicfan nog meer van deze intelligenttechnomakers?
Dat eerste nummer is gewoon echt verrukkelijk, ik kan maar niet stoppen met het te beluisteren.

thejazzscène
Deze Funckarma release verdient veel te weinig aandacht vind ik. En de aandacht die het dan verdient wordt dan beloont met uiterst lage stemmen waaraan geen gegronde reden wordt gegeven. Hoe dat je tot dat resultaat kan komen kan ik helemaal niet begrijpen. Zeker niet van Goodfella.
Bion Glent is voor mij het beste werk dat ik van Funckarma al gehoord heb.
Dit is werkelijk verbluffend. In het begin vond ik het niet echt gemakkelijk om de plaat door te komen maar bij meermaals luisteren merkte ik dat dit toch wel een prachtig werk is dat je helemaal moet uitzitten.

Dit is echt een verbluffende compositie. Flarden synths die duizend maal bewerkt lijken te zijn worden in elkaar gepuzzeld en gecombineerd met snijdende beats.
Het 'analoge geluid' komt in elke sample wel mooi naar voren. Erg veel nummers doen me denken aan het album 'Untilted' van Autechre. Deze keer komen er geen drill'nbeats voor zoals dat op Augmatic Disport bijvoorbeeld te horen is. Het resultaat lijkt ook weer een puzzel van stukjes uit duidelijke drumcomputerjamsessies.
Deze keer niet zo erg abstract in Autechre stijl, maar goed luisterbaar gehouden. Je merkt wel dat dit van complexe aard is. Het beatwerk is zwetend intens. Soms gaat het echt naar het rauwe. Dat is eveneens het geval met baslijnen waarin Fedwick een mooi voorbeeld is.
Heel het album door hoor je diverse soundscapes. Zie het niet als één doorlopende lijn maar eerder als uitgekapte stukken waarin bepaalde elementen zoals percussie de knopen leggen.
Lage tonen mengen zich met hoge tonen. Bion Glent moet niets weten van natuurlijke geluiden. Alle samples zijn het resultaat van elektronische manipulatie.

Verwoestend is dit werk. Snaaikrokant eindresultaat

Dit zijn geen amateurs. De Funckens weten hier perfect wat ze willen en gaan recht op hun doel af. En dat doe ik ook. 5*