Marble Sounds - Tautou (2016)

Belgiƫ
Label: Zeal

1. The Ins and Outs (3:00)
  2. The First Try (3:50)
  3. K.V. (3:37)
  4. Set the Rules (3:44)
  5. Present Continuous (5:25)
  6. Tout et Partout (5:31)
  7. Roque (1:43)
  8. These Paintings Never Dry (4:04)
  9. Ten Seconds to Count Down (4:27)
  10. (How It's Going to) End (4:42)
avatar van E-Clect-Eddy
Via de playlist van Noorderslag 2016 hier uitgekomen, vooral tracks 5 en 6 bevallen heel goed.

avatar van Elbow
Prachtige melancholische popsongs van deze Belgen bekent van hun hitje 'leave a light on' ! Het album wisselt catchy uptempo songs af zoals 'the first time' met heerlijke rustige nummers die zich stilaan onder je huid gaat nestelen 'How it's going to (end)'. Ja, hoe eindigt dit album? Magistraal!
Een album voor fijnproevers

Marble Sounds :: Tautou - enola - enola.be.vs08091.priorweb.be

E-Clect-Eddy schreef:
Ze zijn zelf ook fan – "Tout Et Partout" is de nieuwe single geworden .

avatar van Alicia
Ik ben aangenaam verrast door deze Marble Sounds. Niet alleen is de hoes (én de rest van het artwork) erg mooi en zonder dat ik er erg in heb, kijk ik daar als illustrator natuurlijk graag naar, maar ook de muziek is zeer de moeite waard. Het zijn stuk voor stuk knappe songs, variërend van mooie geluidslandschappen tot mild swingende liedjes. Fijne zanger ook. These Paintings Never Dry... prachtig!

CHIEP schreef:
Ze zijn zelf ook fan – "Tout Et Partout" is de nieuwe single geworden .

Heb ondertussen ook wat van de andere albums gehoord en dat bevalt ook wel alhoewel dit album me nog het meest aanspreekt. Wel interessant om eens live mee te maken.

Zie net dat ze deze week bij Gebr. de Nobel in Leiden op het programma staan, maar dan staat Trixie in de Helling... moeilijke keuze. Gelukkig komen MS nog 3x naar Nederland tot eind oktober, waaronder naar het Amsterdamse Bos.

buizen
Is dit 'pop'? Ja, wat is het dán. Electronic ook niet echt alhoewel er wel erg veel synthi in voor komt.
De composities zijn allemaal zo traag. En niet echt aanstekelijke of overheerlijke akkoorden, noten, loopjes, riffs, niets. Beetje deprimerend sommige nummers ook.
Present Continious is zo'n draak van een 'song' dat zich maar voortsleept. Gewoon vervelend om te horen en blij dat het nummer afgelopen was.
Het wonderschone pianowerk maar ook de zang in Tout Et Partout mag ik dan echter weer graag horen. Je wordt van het ene op het andere been gezet.
Beste nummer: These Paintings Never Dry.
Op een gegeven moment dat ik He! en echt fijne noten te horen, bleek het Spotify-reclame te zijn.
Dan weet je het eigenlijk wel.
Toch altijd een zwak voor de zuiderburen en bands die het proberen maar totaal m'n smaak niet: 3,0 sterren. "Geluidslandschappen".. weer wat geleerd.

buizen schreef:
Is dit 'pop'? Ja, wat is het dan. Electronic ook niet echt alhoewel er wel erg veel synthi in voor komt. De composities zijn allemaal zo traag.

Op hun bandcamp pagina noemen ze het zelf indie pop, rock

Het is bijna een soort iLiKETRAiNS -light (die spelen in hetzelfde tempo en stijl maar dan met meer grommende gitaren)

avatar van Alicia
Klopt, het geluid heeft ook wel wat weg van I like Trains. Deze band vind ik ook erg goed. Je moet er van houden, maar traag en depri vind ik dit absoluut niet, wel lekker relaxed melancholisch.

buizen schreef:
De composities zijn allemaal zo traag.
Veel uptempo nummers hebben ze inderdaad niet, maar op hun vorige album staan met nummers als "Photographs" en "Dance Clarence Dance" toch enkele behoorlijk (sorry voor het vieze woord) catchy composities .

Het doet me een beetje aan de melancholieke sound van Kashmir denken (volgens mij had ik dat niet met hun vorige).

Mooi album, schitterende hoes, verder niet heel bijzonder maar dat hoeft ook niet.

CHIEP (crew)
Met Ten Seconds To Count Down zijn we intussen aan single vijf aanbeland .