Broadcast - The Future Crayon (2006)

Avant-Garde / Pop
Label: Warp

1. Illumination (3:15)
  2. Still Feels Like Tears (3:41)
  3. Small Song IV (3:39)
  4. Where Youth and Laughter Go (2:43)
  5. One Hour Empire (1:42)
  6. Distant Call (3:33)
  7. Poem of a Dead Song (2:30)
  8. Hammer Without a Master (4:59)
  9. Locusts (5:00)
  10. Chord Simple (4:38)
  11. Dave's Dream (4:01)
  12. DDL (2:28)
  13. Test Area (5:53)
  14. Unchanging Window / Chord Simple (6:59)
  15. A Man for Atlantis (3:16)
  16. Minus Two (4:16)
  17. Violent Playground (2:12)
  18. Belly Dance (4:49)
Electro_
Dit is een verzamel-album van Broadcast waarop allerlei "zeldzame" nummers staan.

avatar van rzasa
Cool. Ik ken ze nog niet. Test Area staat er dubbel op.

Electro_
Wow, ken je ze nog niet? Ik zie je stemmen nu en het past er toch perfect tussen! Op zoek gaan dus

avatar van rzasa
Doe ik zeker. Is dit allemaal b-kant werk?

Electro_
Volgens mij wel. Leukste werk vind ik denk ik Tender Buttons uit 2005. Kijk maar of je het leuk vind

Ik vind The Noise Made By People het leukst.

Maar eigenlijk is alles goed. Ze worden vaak vergeleken met Stereolab, dus als je dat wat vindt, zul je dit ook wel mooi vinden.

avatar van titan
titan (crew)
Op Drums on fire na zijn dit alle B-kantjes van Broadcast. Daar zitten verdomd goede nummers bij waarvan je je afvraagt waarom ze niet gewoon één van hun albums hebben gehaald. Als geheel is dit toch vooral iets voor de fans. Voor de beginnende Broadcastluisteraar zou ik The noise made by people aanraden.

avatar van Jazper
Leuk plaatje dit! Doet wat mij betreft niet onder voor de reguliere albums (voor zover ik die ken, ik ken alleen tender buttons en haha sound).

Electro_
Sluit me volledig aan bij Jazper .

Aquila
Voor de Broadcast liefhebber een must, omdat er enkele lastig te verkrijgen B-sides en ander niet gereleased materiaal op staan. Maar verder is het een ratjetoe. De nummers werken zo chronologisch verhaspeld helemaal niet. Het album laat zih nauweljks achtereen beluisteren. Links laten liggen en de eerste twee albums en bijbehorende EPs opzoeken.