Ford Theatre - Trilogy for the Masses (1968)

Label: ABC

1. Theme for the Masses (2:53)
  2. 101 Harrison Street, Excerpt (From the Theme) (10:29)
  3. Back to Philadelphia (4:40)
  4. The Race, from a Back door Window (The Search), Theme for the Masses (17:18)
  5. Postlude, Looking Back (2:10)
avatar van Droombolus
Zwaar gedateerde maar nog altijd heel leuke psych in de trant van Ultimate Spinach's eerste 2 LPs. Extra halve ster voor het jeugdsentiment ........

avatar van Royalty
Eind jaren 60 maar zet het met enige regelmaat nog wel eens op. Blijft een leuke plaat.

Helemaal niet verkeerd hoor, deze plaat. Eigenlijk één lang muziekstuk dat voor de vorm in meedere titels is verdeeld. Psychedelische rock, Bosstown-sound, of wat voor etiket mensen er ook op willen plakken....

Ford Theatre, onder leiding van gitarist/componist Harry Palmer, maakte eind zestiger jaren in totaal twee elpees. Trilogy for the masses was het debuut. Na de tweede elpee, Time changes, werd het platencontract door ABC Records opgezegd, waardoor het (gedeeltelijk) reeds opgenomen materiaal voor een derde plaat nooit werd uitgebracht. De groep werd in 1971 ontbonden.

robin oester schreef:
de tweede elpee, Time changes

Een konsept-plaat met orkest onder de noemer "A New Musical" die ( helaas ) veel gelikter klinkt en meer in de kommersjele ader van z'n tijd. Kompleet met een 2e versie van Back To Philadelphia ......

Droombolus, dank voor je aanvulling over Time changes. Ik was inderdaad nieuwsgierig naar wat meer info over deze elpee.

Het is goed dat erkende muziekkenners als jij op dit forum schrijven. Zonder dat je dit wist heb je mij in het verleden al regelmatig op het spoor van mooie, onbekende muziek gezet. Dank daarvoor!

avatar van Droombolus
Voor de liefhebber: Er blijkt vorig jaar een Zuid-Koreaanse release uitgekomen te zijn op het Big Pink label.

Ziet hier: Trilogy