Manual - Azure Vista (2005)

Denemarken
Electronic
Label: darla

1. Clear Skies Above the Coastline Cathedral (8:39)
  2. Summer of Freedom (11:58)
  3. Twilight (2:53)
  4. Tourmaline (7:31)
  5. Neon Reverie (8:28)
  6. Azure Vis (8:24)
avatar van eviljoke
ik moet zeggen dat ik na de eerste beluistering al walg van die jaren 80 klankjes. Er zitten hier en daar weer sterke manual-aspecten in, maar die eighties sound, komaan zeg, ik heb bij Neon Reverie zelfs gedacht dat Prince nog zou invallen

Momenteel dus niet zo goed. Misschien dat 't later nog iets wordt.

avatar van cichlisuite
eviljoke schreef:
ik heb bij Neon Reverie zelfs gedacht dat Prince nog zou invallen

Persoonlijk vind ik de opvolger "Bajamar" ook stukken beter, een stuk minimaler en beter in balans. Mooie warme melodieen zoals manual betaamt. Derhalve zou ik deze links laten liggen en "Bajamar" aanbevelen.

Dit album doet mij af en toe een beetje aan het 2de album van Ulrich Schnauss denken. Ik vind "Summer Of Freedom" toch mooi opgebouwd.

avatar van unmudded lake
Die eightiesgitaar en -sfeer zit er inderdaad wel in, maar deze plaat is toch niet zo slecht hoor. Ulrich Schnauss kan ik ook wel begrijpen door de melodieën die samengolven.
Popte vandaag zomaar zonder reden in me op, heel vreemd.
Toch een 4.5*.

avatar van Rainmachine
Mooi sfeervol shoegaze album en het gitaarwerk doet mij wat aan de Cocteau Twins denken, ik heb totaal geen problemen met de 80's vibe, sterker nog het kan mij niet 80's genoeg zijn als het op deze manier wordt gedaan. Ik ga de andere Manual albums ook weer eens uit de kast halen.