James Holden & Camilo Tirado / Luke Abbott - Outdoor Museum of Fractals / 555Hz (2016)

Electronic / Avant-Garde
Label: Border Community

1. James Holden en Camilo Tirado - Outdoor Museum of Fractals (46:56)
  2. Luke Abbott - 555Hz (32:56)
avatar van peterb
Ongeveer een jaar geleden brachten Koreless, Luke Abbott, James Holden en Camilo Tirado een ode aan Terry Riley in het Muziekgebouw aan het IJ. Met name die laatste 2 brachten een betoverend stuk muziek ten gehore. Dat stuk en de ode van Luke Abbott zijn nu uitgebracht op Border Community. Outdoor Museum of Fractals is een wonderschoon stuk, waarin Tirado zich gaandeweg in de zenuwachtige synths lijkt te percuteren, tot een onwaarschijnlijke symbiose tussen die twee op het eerste gehoor weinig passende instrumenten. Het resultaat is een 5-sterren waardig stuk, waarin tijd en ruimte lijken te verdwijnen. Met de bijdrage van Abbott kan ik vrij weinig. Ik kan geen enkele richting ontdekken in de muur van geluid die hij neerzet en de dissonanten gaan me op den duur behoorlijk tegenstaan. Een plaat van uitersten dus, voor mij.

avatar van Teunnis
Het was betoverend mooi, het optreden van James Holden en Camilo Tirado. Drie kwartier lang was ik in een trans. Dat het een jaar later ook nog eens uitgebracht werd, was dan heerlijk nieuws. Outdoor Museum of Fractals is misschien wel het beste werk dat Holden heeft uitgebracht. Luke Abbott was die dag al minder overtuigend en op plaat eenzelfde resultaat. Al vond en vind ik het ook niet storend, maar ik geraak er niet in zoals dat bij Holden wel lukt.