Eric Johnson - Ah Via Musicom (1990)

Label: Capitol

1. Ah Via Musicom (2:05)
  2. Cliffs of Dover (4:10)
  3. Desert Rose (4:57)
  4. High Landrons (5:46)
  5. Steve's Boogie (1:53)
  6. Trademark (4:45)
  7. Nothing Can Keep Me from You (4:23)
  8. Song for George (1:49)
  9. Righteous (3:29)
  10. Forty Mile Town (4:13)
  11. East West (3:30)
'Cliffs of Dover' staat in de top 20 beste gitaarsolo's aller tijden. Uitkijken naar deze plaat dus!

avatar van the viking
Deserts Rose is een fantastisch nummer !

avatar van avdj
Wat!? Ben ik werkelijk de eerste die op het idee komt dit album te gaan beluisteren? Werkelijk een heerlijke gitaarplaat met stuk voor stuk degelijke songs. Het enige wat misschien ontbreekt is iets meer zang maar wellicht dat Eric zijn instrumentale stukken niet wilde doorbreken wegens zijn beperkte stem. 4* met een optie naar boven. Aanrader voor velen!

avatar van Florsi Florsa
Cliffs of Dover is erg mooi.

avatar van Kill_illuminati
Die solo is idd erg mooi!

avatar van DBL
DBL
Prima album van deze gitaarvirtuoos, met als hoogtepunten 'Desert Rose', 'Cliffs Of Dover' en 'Trademark'. Ik ben niet echt weg van zijn zang, maar het is in ieder geval beter dan de zangpogingen van Satriani en Vai. Zelden heb ik gitaarsolo's van het niveau van bijvoorbeeld 'Desert Rose' gehoord. Waanzinnig.

avatar van chevy93
JJ_D schreef:
Van?

avatar van Motdattan
Cliffs of Dover is vet.

avatar van dreamtheater22
DBL schreef:

Ik vind dat eric johnson best goed kan zingen hoor. Joe Satriani hoeft het niet te proberen die heeft helemaal geen stem. Het is niet vals maar hij heeft geen mooie stem, laat hem maar lekker gitaar spelen is hij veel beter in. Steve Vai is daarentegen wel een goede zanger vind ik.

avatar van gukker
Waanzinnig album van deze gitaarvirtuoos. Cliffs of dover mag tot de beste instrumentale nummers aller tijde gerekend worden en ook Desert Rose is geweldig vanwege de briljante (en snelle solo's) Alle nummers van dit album hebben dezelfde soort sound maar zijn toch allemaal anders. De meeste nummers zijn instrumentaal, maar er is ook wat zang en dat zorgt voor de nodige afwisseling, al vind ik de instrumentale nummers wel het beste. Het prachtige gitaarspel van Johnson komt daar namelijk het meest tot zijn recht.

Een van de beste (bijna) instrumentale albums aller tijden

brilliant album.

avatar van Rogyros
Ik begrijp alle enthousiaste reacties niet zo goed. Zo'n enorme gitaarvirtuoos vind ik het niet eigenlijk. Hij speelt wel goed gitaar, maar ik ben niet overdonderd. Ik vind de muziek vaak behoorlijk binnen de lijntjes. Het plezier, de passie, het spat er allemaal niet vanaf. Nummer 10 bijvoorbeeld vind ik zelfs gladjes. Er zit dan wel een leuke en ook wel goeie gitaarsolo's in, bijvoorbeeld in het derde nummer. Maar ook dit begint zo... niet-spannend, wat saai.

Ik vind het nogal dertien in een dozijn rockmuziek. Dit beklijft niet echt. Niet onaardig, maar ook niet meer dan dat. Dan hoor ik liever bijvoorbeeld Joe Bonamassa.

avatar van chevy93
Rogyros schreef:
Ik vind het nogal dertien in een dozijn rockmuziek.
Mag ik dan even de titels van die andere 12?

avatar van Rogyros

avatar van sjoerd5
Rogyros schreef:
Zo'n enorme gitaarvirtuoos vind ik het niet eigenlijk. .

Cliffs of Dover is technisch zo ongeveer moeilijkst te spelen stuk wat er is.
Daar zijn vriend en vijand het wel over eens!

Dat je er misschien niets aan vindt is een kwestie van smaak.
Maar Eric Johnson is van het hele Satriani/Vai stel technisch gezien nog de betere ook.
Waar Vai en Satriani het vooral van snelheid moeten hebben, zitten de composities van Johnson ongeloofelijk ingewikkeld in elkaar. Al speelt snelheid bij Johnson natuurlijk ook een grote rol.

Maar Johnson geen gitaarvirtuoos noemen kan eigenlijk niet...!

avatar van Ernie Ball
Eens, Sjoerd, en wat je nog vergeet te vermelden is dat hij ook nog eens het mooiste geluid heeft, veel minder kunstmatig dan de andere supergitaristen. Echter, mooier, puurder. Een mooie strat, goede amp en alleen als het echt nodig is een effect toevoegen.

rico24
Verhoogd naar 4 sterren. Toch wel erg goede plaat.

Wat een bere plaat. Ik beluisterde dit album pas geleden en vind hem veel en veel meer uit de verf komen dan in G 3. Heerlijke gitarist

rico24
Heb deze op vinyl. Nauwelijks aan te komen. Pracht plaat. Blij dat ik m op vinyl heb