Sjakie Schram - Zet de Bloemetjes Eens Buiten! (1967)

geen stemmen

Label: Artone

1. Allemaal op de Bok
  2. Dat Doen We!!
  3. Ik Rotzooi Maar Wat An
  4. Weet Je, Hoe een Bokkie Lacht
  5. Jank Maar Niet, Jan en Piet
  6. Willem O'Duys
  7. Geniet Er Dus Maar Van!!
  8. Haal een Bloementje in Huis
  9. Ik Wil een Hoge Drukgebied
  10. Adam en Eva
  11. Wat Hebben We Weer Lekker Gegeten
  12. Op het Sneekermeer
  13. Tegen 'T Zere Been
  14. Hé......Bel de Wegenwacht
Pieter Paal
Ik ken mij alleen maar 'Glaasje op, laat je rijden' herinneren.

zaaf
ach lieve mensen, een blik op deze vrolijke snor en je weet: dit komt uit het hart.
ik kan me zo aan de kant van de weg voelen staan, hulpeloos, bij "he, bel de wegenwacht". en... in 1967 al de supermoderne spelling in: "haal een bloementje in huis"

ja ja, sjakie schramm, een purist avant la lettre

avatar van Bowlingbal
2 Jaar later had hij ook een single van 1 minuut: Manus Manus dat later een echte collector's item geworden is. Het nummer moest/moet op halve speed afgespeeld worden. Zijn bekendste nummer Glaasje Op, Laat Je Rijden is volgens mij door Willem van Kooten geschreven. Joost Mag Het Weten ...

zaaf

avatar van Droombolus
zaaf schreef:
in 1967 al de supermoderne spelling in: "haal een bloementje in huis"

Ik noem de moderne spelling niet voor niks de Swiebertje spelling: van het kopjen kofjen en het blommentje is het niet ver naar het pannenkoekenhuisjen