Steve Spacek - Space Shift (2005)

Funk / Soul
Label: Sound in Color

1. Hey There (Intro) (0:18)
  2. Dollar (3:37)
  3. Thursdays (2:53)
  4. Slave (3:15)
  5. Rapid Rate (4:01)
  6. The Hills (3:36)
  7. Reverible Top (4:46)
  8. 3 Hours of Fun (5:37)
  9. Love Yu Better (4:02)
  10. Slow Baby Dubb (3:52)
  11. I'm Glad (4:34)
  12. Smoke (5:03)
  13. Days of My Life (4:42)
  14. 15 Calling Yu (4:52)
  15. Hey There (2:13)
  16. Look into My Eyes (11:17)
avatar van funkdoc
Vreemd dat nog niemand hierop heeft gereageerd. Dit plaatje in de tijd in Lille gekocht, vooral omdat ik Dollars een vette track vond (dillabeat, wat wil je?).

Eerst viel deze cd mij redelijk tegen. De producties waren vooral van Spacek zelf, en de hiphop was ver te zoeken. Na een tijdje groeide de plaat echter en is hij bij momenten echt wel vet om op te leggen. Het is een beetje nu-jazz of hoe je het ook noemt.

Zeker het checken waard, dat weet ik wel.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb begrepen dat Steve zelf het leeuwendeel van de producties op zich heeft genomen, nou dat doet hij op zijn zachts gezegd alleraardigst. Een zeer fijne en warme sfeer weet hij er mee te creëren; bovendien een geschikte basis voor zijn fraaie hoge stemgeluid. En hoewel hij lyricaal weinig in de melk te brokkelen heeft vind ik dat op dit album totaal geen punt waar ik tegen aan loop. Want met de gedachte op nul is dit album prima te beluisteren, daarnaast werkt het uitermate relaxerend.

Het lijkt hier en in het “Soul-album van de Week”-topic vooral over de producties te gaan. Die schijnen dan ook best goed te zijn, maar ik hou er gewoon niet zo van. Ik heb het album nu een paar keer beluisterd en naar mijn mening heeft hij best een lekkere stem en sommige (gedeeltes van) nummers klinken lang niet slecht, maar er zit wat weinig variatie in. Ook binnen de nummers, te veel herhaling van dezelfde zinnen. Look Into My Eyes is het enige nummer wat mijn aandacht echt vast weet te houden. Ik zal het nog eens beluisteren over een paar dagen voordat ik mijn definitieve stem geef.

avatar van sq
sq
Ik vind dit een lekker plaatje. Modern geluid, maar mét soul. Misschien af en toe een beetje teveel ´bliep´, maar laid-back ritme´s maken veel goed. Het doet me een beetje denken aan Dwele waarbij mijn eerste associatie ook gemengd was; én modern én traditioneel, én relax. Ik heb nog te weinig aandachtig geluisterd voor een ´per nummer´ beoordeling, maar dat komt misschien nog. Ik ga deze komende tijd gewoon nog een paar keer proberen.

avatar van j.b.b.l
Heerlijk album,het wordt hier en daar dromerig,swingend en relax en Steve Spacek zelf maakt ook een relaxte indruk op me.De producties op dit album is een grote pluspunt.Ik weet niet of er veel samples zijn verwerkt op dit album maar de productie van bijv Dollar vind ik geweldig(is ook geproduceerd door een van mijn favo producers J Dilla).Ik las ook net dat Steve Spacek zelf ook produceert,zeer muzikaal.Hij liet mij ook snel denken aan Dwele en zijn album die afgelopen zomer uitkwam,toen kwam het meer tot zijn recht.Ik denk ook dat dit album meer tot zijn recht komt in de zomer maar ook nu is het fijn om te beluisteren.

Ik begin met een 4*

avatar van unaej
Als jazz-fan hou ik vooral van soul met een sterke instrumentale inslag, en dat mis ik bij 'Space Shift' van Steve Spacek. De plaat mag dan misschien puik geproduceerd zijn, de productie mag ook het muzikale niet aan banden leggen...en dat is misschien hier wel het geval.
Spaceks stem staat centraal, en hoewel dat op zich niet oninteressant is, horen we op de achtergrond veel repetitieve grooves, die bovendien vaak nogal hol klinken. Vandaar wellicht dat "relaxte karakter" waar iedereen het over heeft, ook gezien de warme stem van Spacek.
Voor mij mag soul echter nog net iets meer accelereren, in plaats van langzaam in slaap te wiegen. Maar ah, smaken verschillen, zeker...?