Sadistik - Salo Sessions (2016)

Label: Ineffable

met Nemo Achida

5. Out the Dark (4:23)
  6. Mourning Glory (6:44)
avatar van Oepsje
Uit het niets dropt Sadistik deze EP. De beste man levert al jaren achter elkaar prachtige plaatjes af (Flowers for my Father, Ultraviolet en vorig jaar uiteraard de Phantom Limbs met Kno). Ook op deze EP weet Sadistik me te grijpen met zijn prachtige woordspel. De 2e verse in zowel Videodrome als het overigens prachtige Morning Glory in het bijzonder.

Salo Sessions begint sterk met Waves (heerlijk rustige beat) om vervolgens een echte banger af te leveren met You Dead waarop hij wordt bijgestaan door Nacho Picasso en Mr. Muthafuckin' eXquire. Beide leveren sterke verses af!
Videodrome komt wat traag op gang maar de 2e helft vind ik echt heel tof. You Dead is wat mij betreft de zwakste schakel in het geheel om vervolgens af te sluiten met het fijne / donkere nummer Out of the Dark en het prachtig trieste Mourning Glory.

Bedankt Sadistik, zulke verrassingen zijn meer dan welkom!

Helemaal Prima dit. Was even bang dat hij vaker met Kno ging samenwerken want Phantom Limbs was een gehandicapte bitch. Sadistik is terug met producers als KidCalledComputer waarmee hij zijn beste werk uitbracht, ''The Art Of Dying'', en Eric G die een deel van Ultraviolet produceerde. Hopelijk blijft hij deze stijl hanteren op zijn aanstaande LP waarvan deze kortspeelplaat een voorbode is.

Grappig overigens hoe Kno telkens op de kleinste stukjes kritiek reageert, hij schiet in een ongekend cynisme wanneer luisteraars op Instagram deze plaat beter beweren te vinden dan Phantom Limbs. Feit is dat Kno zijn touch echt volledig kwijt is maar het kamp rondom CunninLynguists duldt geen enkele kritiek.

avatar van Slowgaze
Zin in. Sadistik is een held, een van de beste rappers van het moment. Sowieso. Hard. Phantom Limbs viel tegen, maar hier heb ik wel zin in. Afijn, dat zei ik al. Even downloaden.

nedbed
You Dead is me een potje hard zeg!

FRIPI
Aurum schreef:
Titel is vast een verwijzing naar deze gezellige film van Pasolini.

Is echt een zieke film en dat voor die tijd.

Aurum schreef:
Titel is vast een verwijzing naar deze gezellige film van Pasolini.

Sadistik is een filmfreak (zie ook de titel van nummer 3), dus dat lijkt mij de juiste link die je legt.

avatar van Elohim
Op Mr. Muthafuckin' eXquires tranentrekkende bijdrage na is er erg weinig mis met de nieuwe gratis release van Sadistik. Op Waves laat Sadistik zien ook een redelijk catchy nummer af te kunnen leveren zonder ook maar enigszins op kwaliteit te hoeven inleveren, en You Dead laat weer zien hoezeer Sadistik van meerdere markten (alhoewel natuurlijk niet van alle) thuis is: knetterharde hardcore hiphop van het type dat we meer gewend zijn van een klassieke Onyx (afgezien van de productie natuurlijk) zonder ook maar ergens als dom knallen over te komen. Dat het niet boven de 4,0* uitstijgt heeft bijna geheel ermee te maken dat het weinig vernieuwend is: het lijkt alsof dit onuitgebrachte tracks zijn van het Ultraviolet album; een plek waar dezen niet hadden opgevallen.

Fijn om te horen dat Sadistik weer terug is bij producers die weten wat Sadistik nodig heeft, een kwaliteit die vaak meesterproducer Kno bewees niet te hebben, op het fenomenale To Be In Love na natuurlijk.

avatar van Slowgaze
Death to the Videodrome! Long live the New Flesh!

buizen
50 tinten rap levert o.a. een album als dit op.
Titels als You Dead en I Bought A Gun vind ik juist bij rappers en hun aanhang niet zo jofel.
Maar allicht zijn de songs met deze titels heel lief en goed bedoeld.
Album is inmiddels uit?

avatar van Slowgaze
Ja hoor, buizen, EP is al uit en is hier gratis legaal te downloaden. Sterke EP, de moeite van het luisteren waard.

avatar van Silky & Smooth
Bij de eerste drie tracks lijkt Sadistik wat te zoeken naar een nieuwe stijl. Waves en You Dead zijn erg lekker, maar het eerste deel van Videodrome is ronduit vervelend. Het eindigt gelukkig wel goed. Sadistik komt pas na de derde track echt lekker op gang, evenals de producers, die weer een heerlijke, donkere sfeer creëren! Het klinkt wat als BSBD meets Clams Casino. Iemand een productielijstje?

avatar van MJ_DA_MAN
Silky & Smooth schreef:
Iemand een productielijstje?
01. Waves (Prod. by S.A.T.)
02. You Dead (feat. Nacho Picasso & Mr. MFN eXquire) (Prod. by SXMPLELIFE & Mike Device)
03. Videodrome (Prod. by Kid Called Computer)
04. I Bought A Gun (feat. Nemo Achida) (Prod. by SPVCE & BK Beats)
05. Out The Dark (Prod. by Eric G.)
06. Mourning Glory (Prod. by Eric G.)

avatar van Silky & Smooth
Dank! Eric G dus, van Nacho Picasso's tapes (en van Sadistik natuurlijk).

avatar van Nick_SN
Great as always, Sadistik kan weinig verkeerd doen, al hoop ik dat hij wel nog net iets harder gaat pushen naar vernieuwing in de toekomst.

avatar van music4life
"They didn’t notice me when I acted balanced
They didn’t notice when my dying was an art
They didn’t notice me when I planted flowers
But I bet they’d notice with a knife inside their hearts"

- videodrome -

hij somt zelf nog even op waarom ie zo goed is

ps. zoek de referenties -

avatar van Slowgaze
Met een halfje verhoogd. Hoe briljant is 'Videodrome'? En 'You Dead'? En de rest is ook heel, heel behoorlijk. 'Waves' en 'Out the Dark' zijn wat minder, maar als je met vier andere harde tot keiharde nummers aan komt zetten, dan verdien je een 4,5* voor deze EP. Dat eigenlijk. Debra Messing is mijn crush 4 life.