This Must Be Belgium (1989)

1 stem

Belgiƫ
Electronic / Dance
Label: CBS

1. Hithouse - Move Your Feet to the Rhythm of the Beat (4:05)
  2. Sample Syndicate - TBM Mix 2 [Acid House Mix] (4:18)
  3. Beathoven - Call the Cops [Tomcat Mix] (4:23)
  4. Plastic Bertrand - Slave to the Beat (2:56)
  5. New Beat Express - I Love You & I Hate You (5:57)
  6. Taste of Sugar - Golden Shower (3:23)
  7. Confetti's - C in China [Acid Remix!] (3:50)
  8. Channel 5 - This Is a Test (5:10)
  9. Humanoid - Stakker Humanoid (3:40)
  10. Real Man - Fashion Victims (3:06)
  11. Drivin' Force - Rock This World (3:32)
  12. Periclis - Nuit D'Ivresse (5:23)
  13. Hithouse - Jack to the Sound of the Underground [Acid Mix] * (6:57)
tnf
Puur op intuïtie gekocht, deze. Op vrijmarkt kost het toch haast niets. Je vind nog weleens wat op dat soort evenementen. Ik kende lang niet alles wat erop staat, maar vond het geheel wel een grappige uitstraling hebben.

Muzikaal gezien blijkt het een combinatie van acid en new beat te zijn. Technisch gezien zijn de nummers vaak heerlijk primitief en lijken ze daardoor erg puur. En verder is alles afkomstig uit België (zoals de titel al een beetje aangeeft).

Ik vind het geen verkeerde cd, ondanks extreme gedateerdheid.

avatar van musicfriek
Hithouse komt dacht ik niet uit Belgie hoor. De man daarachter is Peter Slaghuis en die is zo Nederlands als wat Kleine blunder van de samensteller dus.

En net even opgezocht: Sample Syndicate is ook niet Belgisch. Is een Nederlandse DJ/producer.

This must be a mistake

tnf
Ook een foutje van mezelf. Maar goed, het klinkt wel allemaal als zodanig.

avatar van Yak
Yak
Daar heb je toch geen verkeerde koop aan! Hithouse vind ik achteraf gezien een beetje teveel jatwerk van de Chicago-klassiekers van het eerste uur (destijds vond ik Hithouse wel vet), maar Taste of Sugar, Sample Syndicate, Channels en vooral Humanoid zijn echt knallers.

Deze was waarschijnlijk alleen om de hoes al zijn geld waard. Humanoid is fantastisch inderdaad.

avatar van thelion
Geweldige cd....... Al komt niet alles uit België wat er op staat, maar o wat een lekkere nummers uit eind jaren 80......

Humanoid is natuurlijk de klapper van de cd maar ook Plastic Bertrand en Taste of Sugar zijn helemaal geweldig......

Hit House, Sample Syndicate komen uit Nedreland en Humanoid komt uit Groot Britange

herman schreef:
Deze was waarschijnlijk alleen om de hoes al zijn geld waard.

En de achterkant is al net zo fraai, in knallend blauw/geel/roze. Staat erg leuk in de collectie, ja. Gelukkig klínkt het ook nog leuk.

Ik zie nu pas dat Plastic "Ca Plane Pour Moi" Bertrand erop staat. Ik wist niet eens dat ie nog meer muziek gemaakt had.

avatar van ArnoldusK
Erg gedateerd.
Ook op intuïtie gekocht, maar vind er tot op heden weinig aan.
Hoor veel terug uit latere techno- houseplaten. En om de plaat op 45 i.p.v. 33 toeren te draaien is ook wel eens leuk.