Vulfpeck - Thrill of the Arts (2015)

Pop / Funk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Welcome to Vulf Records (2:43)
  2. Back Pocket (3:01)
  3. Funky Duck (2:10)
  4. Rango II (4:11)
  5. Game Winner (3:32)
  6. Walkies (1:03)
  7. Christmas in L.A. (3:03)
  8. Conscious Club [Instrumental] (3:03)
  9. Smile Meditation (4:29)
  10. Guided Smile Meditation (5:09)
avatar van 3dwardVan3
In 2014 bracht Vulfpeck het album 'Sleepify' uit. Het album bestaat uit 10 nummers die gezamenlijk 5 minuten duren en waarin eigenlijk alleen stilte is te horen. Het album had een promotioneel karakter. Met dit in het achterhoofd was ik benieuwd naar het geluid op het nieuwe Vulfpeck album 'Thrill Of The Arts'. Thrill Of The Arts is een album met een combinatie van funk en soul, en dat veelal op een minimalistische manier. Het album is enerzijds indringend maar anderzijds ook wel een beetje saai. Op het nummer 'Game Winner' is Charles Jones (Raphael Saadiq Band) te horen.

avatar van Reijersen
Vulfpeck pakte bekendheid via de superaanstekelijke single 1612. Die vindt je niet terug op dit werkje uit 2015. Wat je hier wel op vind zijn louter coole songs. De ene keer met inspiratie uit de 80's of van MJ, de andere keer lijkt het op Sven Hammond. Je wordt er zonder twijfel wel vrolijk van. Want dat is wat deze muziek met je doet.

avatar van Samimo
Eigenlijk ver buiten mijn muzieksmaak, maar dit is met koptelefoon op en ogen dicht prima te pruimen. Relaxed maar funky,met leuke ideeën.
Draai t niet vaak maar als ik t draai....yes