Hayes Carll - Lovers and Leavers (2016)

Country / Folk
Label: Thirty Tigers

1. Drive (3:19)
  2. Sake of the Song (4:44)
  3. Good While It Lasted (3:14)
  4. You Leave Alone (4:01)
  5. My Friends (3:52)
  6. The Love That We Need (4:08)
  7. Love Don't Let Me Down (3:16)
  8. The Magic Kid (4:08)
  9. Love Is So Easy (3:04)
  10. Jealous Moon (4:24)
avatar van LuukRamaker
Na 5 jaar weer een nieuw album van deze Hayes Carll. Ik kijk er wel naar uit. Trouble in Mind zet ik nog geregeld op en ik moet ook gauw eens achter zijn andere albums aan.

Het eerste nummer van dit album is reeds te beluisteren:
Songs We Love: Hayes Carll, 'The Love That We Need' : NPR

avatar van heartofsoul
Van Hayes Carll had ik voor de aanschaf van dit album alleen wat losse nummers gehoord, en die vond ik niet direct opzienbarend. Maar met dit nieuwe album is het anders gesteld. Carll zingt nogal knauwend, zijn stem vind ik bovendien niet écht mooi, maar toch heb ik al heel wat malen ademloos zitten luisteren. Joe Henry was de producer, en mede daardoor (zo is mijn aanname) klinkt het allemaal zo mooi. De akoestische gitaar die Carll bespeelt is naar voren geplaatst (een "gewone" elektrische gitaar ontbreekt) en de andere musici leveren hun prachtige bijdragen. Het klinkt heel natuurlijk en transparant: de bass van David Piltch, Eric Haywood op pedal steel, Jay Bellerose op drums en Tyler Chester op conventionele keyboards (piano, orgel en Wurlitzer). Het album wordt voor mij bij iedere beluistering mooier; ik heb er ook de cd-inlay bij genomen om de songteksten beter te kunnen begrijpen - die vormen namelijk een meerwaarde van dit mooie album. Enig nadeel is dat ik op dit moment niet toekom aan andere (voor mij) nieuwe albums.